HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Konkurs för Dunderbackens förvaltare

Finspång Effektiv Fastighetsförvaltning, som förvaltade området Dunderbacken i Finspång, har försatts i konkurs. Men än så länge fungerar skötseln i området.

​Konkursansökan lämnades in på ett handskrivet A4-papper till Norrköpings tingsrätt, av styrelseordföranden Jonas Bergstrand. Skulderna till leverantörer och staten uppges vara sammanlagt drygt fyra miljoner kronor. En av orsakerna till att företaget kommit på obestånd är, enligt ansökan, ”dåligt betalande kunder”. Det har i sin tur lett till att Effektiv inte har kunnat betala sina räkningar.

När tingsrätten beslutade att försätta Effektiv Fastighetsförvaltning i Sverige AB i konkurs utsågs advokat Bo Jönsson till konkursförvaltare. Han betonar att han ännu inte har hunnit gå igenom ärendet grundligt.

Läs ocksåNystartat fik samlar grannarna

– Men mitt intryck är att verksamheten har vuxit så snabbt att man inte klarat av uppdragen på vissa håll. Då har kunderna hållit inne med betalningar och företaget har kommit in i en ond cirkel, säger han.

Effektiv Fastighetsförvaltnings vd, Peder Ring, har tidigare berättat för Hem & Hyra att företaget drabbades hårt ekonomiskt, när K/S Sweden Real Estate Portfolio tvingades genomgå en rekonstruktion förra året. Företaget äger bland annat Dunderbacken och anlitade Effektiv för att sköta förvaltningen, men K/S Sweden kunde inte betala för tjänsterna fullt ut.

Någon konkursbouppteckning är inte upprättad ännu och Bo Jönsson kan därför, för tillfället, inte svara på vilka som är de största fordringsägarna i konkursen.

Läs ocksåHan vill rusta Dunderbacken

– Vad jag förstår finns det en stor mängd underleverantörer som inte har fått betalt, säger han.

Verksamheten har fortsatt i stort sett som tidigare under de två veckor som gått sedan konkursbeslutet. Under den tiden har K/S Sweden arbetat med frågan om hur förvaltningen av Dunderbacken ska skötas fortsättningsvis och Bo Jönsson räknar med att en lösning är på gång.

Effektiv Fastighetsförvaltnings nio anställda har varslats om uppsägning.

Läs ocksåNy ägare till Dunderbacken

Företaget har haft verksamhet på ett tiotal orter runt om i landet.

Läs också Föreningen vräks från fritidslokal Dunderbacken kan få nya ägare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.