HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kooperativ hyresrättsförening bildas i Hultsfred

Hultsfred Kommunfullmäktige i Hultsfred har tagit beslut om att tillsammans med Riksbyggen bilda en kooperativ hyresrättsförening. Ett 50-tal lägenheter ska bli resultatet och målgruppen är äldre.

Den kooperativa föreningen kommer att bildas i slutet av året. Planen är att föreningen kommer att köpa fastigheterna till tre befintliga boenden samt genomföra en om- och tillbyggnad av Hemgården i Målilla och en nybyggnation av trygghetslägenheter vid Ekliden.

”Om allt går enligt plan så räknar vi med att kunna komma igång med om- och tillbyggnaden under 2018. Sammanlagt räknar vi med att kunna tillföra 23 nya lägenheter vid Hemgården i Målilla, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad” kommenterar Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen bostad i ett pressmeddelande.

Läs ocksåPlan tillåter att parkeringsplatser blir bostäder i Ryd

En av fördelarna med att bo i en kooperativ hyresrätt är att de boende får ett inflytande över sitt boende.

Läs också Här är landets mest segregerade kommuner Trollhättan är landets mest segregerade kommun Polisen betalar ersättning för inslagen dörr Ny medlemsavgift föreslås för hela Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.