Annons

Kooperativ hyresrättsförening bildas i Hultsfred

Hultsfred Kommunfullmäktige i Hultsfred har tagit beslut om att tillsammans med Riksbyggen bilda en kooperativ hyresrättsförening. Ett 50-tal lägenheter ska bli resultatet och målgruppen är äldre.

Den kooperativa föreningen kommer att bildas i slutet av året. Planen är att föreningen kommer att köpa fastigheterna till tre befintliga boenden samt genomföra en om- och tillbyggnad av Hemgården i Målilla och en nybyggnation av trygghetslägenheter vid Ekliden.

”Om allt går enligt plan så räknar vi med att kunna komma igång med om- och tillbyggnaden under 2018. Sammanlagt räknar vi med att kunna tillföra 23 nya lägenheter vid Hemgården i Målilla, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad” kommenterar Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen bostad i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av fördelarna med att bo i en kooperativ hyresrätt är att de boende får ett inflytande över sitt boende.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.