HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kooperativ hyresrättsförening bildas i Hultsfred

Hultsfred Kommunfullmäktige i Hultsfred har tagit beslut om att tillsammans med Riksbyggen bilda en kooperativ hyresrättsförening. Ett 50-tal lägenheter ska bli resultatet och målgruppen är äldre.

Den kooperativa föreningen kommer att bildas i slutet av året. Planen är att föreningen kommer att köpa fastigheterna till tre befintliga boenden samt genomföra en om- och tillbyggnad av Hemgården i Målilla och en nybyggnation av trygghetslägenheter vid Ekliden.

”Om allt går enligt plan så räknar vi med att kunna komma igång med om- och tillbyggnaden under 2018. Sammanlagt räknar vi med att kunna tillföra 23 nya lägenheter vid Hemgården i Målilla, tre i befintliga byggnader och 20 i en helt ny byggnad” kommenterar Michael Lindebring, marknadsområdeschef på Riksbyggen bostad i ett pressmeddelande.

Läs också4 000 kronor i hyra är max

En av fördelarna med att bo i en kooperativ hyresrätt är att de boende får ett inflytande över sitt boende.

Läs också Stor brist på studentbostäder i Jönköping Boende i Kronogården upprörda efter kravallerna Nu får du grilla på gården i Östergötland Kalmarhem satsar på fler studentbostäder - samtidigt sjunker efterfrågan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.