Annons

Körsång = fastighetsunderhåll

Hässleholm Hässlehem har länge sponsrat idrott. Under 2016 ska de boende även få ta del av Hässleholms kulturliv. Första arrangemanget lockade 400 hyresgäster.
Foto: Ida Forsberg, Hässlehem
Hesslekören uppträder flera gånger om året i Hässleholm. Innan jul sjöng de för Hässlehems hyresgäster Foto: Ida Forsberg/Hässlehem

Tiden är förbi när fastighetsbolagens ansvar stannar vid husens väggar och tak. Idag är frågor som trygghet, integration och social trivsel högt på dagordningen. Som ett led i att få de boende att lära känna varandra bättre har Hässlehem dragit igång en satsning på kultur.  
Upplägget är detsamma som inom idrotts-sponsring. Fastighetsbolaget bidrar ekonomiskt till kulturarrangemangen och i gengäld får de entrébiljetter att dela ut till hyresgästerna.

– Vi fastighetsägare har en uppgift i att öppna upp för möten, att du lär känna din granne, säger Birgitta Andersson, adminstrativ chef på Hässlehem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Första sponsor-träffen var en julkonsert med Hesslekören. Alla 420 biljetterna gick åt.

– Det var en helt magisk kväll. Jag tror aldrig vi fått så mycket positivt tillbaka. Det var så fin julstämning.

Annons

Än så länge är två saker inplanerade under 2016. Glöttadagen på Hovdala slott och lästräffar som tillsammans med biblioteket ska anordna lästräffar ute i bostadsområdena.

Läs ocksåFå sätter in persienner trots väntad rekordsommarEn trasig persienn i ett fönster.

– I Sösdala, Vinslöv och andra småorter vill vi jobba med biblioteken, som en del i integrationen. Hela samhället behöver hjälpa till med integrationen.

Glöttadagen är en familjedag på Hovdala slott, då barn och föräldrar tidigare år har kunnat se på teater, tävla i femkamp och gå tipsrundor.

– Vi har även spånat kring att fixa mat, att man ska lära känna sin granne genom att laga mat ihop.

Annons
Läs ocksåMadeleine, 39, blir yngst i Hyresgästföreningens regionstyrelse: ”Jag tar det på stort allvar”Madeleine Clintelöf sitter i regionstyrelsen för Hyresgästföreningen i norra Skåne.

Borde ni inte använda pengarna till fastighetsunderhåll istället?

– Det finns alltid synpunkter på sponsring, men allt handlar inte om att sätta in ett nytt fönster. Det kan vara ett väl så viktigt boendeunderhåll att en hel familj kan gå på ett trevligt program, säger Birgitta Andersson.

Läs också Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna" Bostads-vd:n som tvingades höja sin lön Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.