Annons

Krav på hyreshöjningar i Uppland

Uppsala De första yrkandena på hyreshöjningar i Uppsala län har kommit in till Hyresgästföreningen. Rikshem vill höja med 2,6 procent och Hebygårdar med 1,4 procent.
Foto: Monika Steczkó
Snart börjar förhandlingarna mellan Rikshem och Hyresgästföreningen om nästa års hyror.

Rikshem inleder de årliga hyresförhandlingarna för Uppsala och Knivsta med att yrka på en hyreshöjning på 2,6 procent, med undantag för nyligen rotrenoverade områden där man vill ha 1,9 procent. Hebys allmännyttiga bostadsbolag Hebygårdar vill höja med 1,4 procent. Nu följer förhandlingar med Hyresgästföreningen.

– Generellt kan man säga att vi förväntar oss att fastighetsägarna är återhållsamma med hyreshöjningar även 2018, eftersom ränteläget och kostnadsutvecklingen fortsatt är gynnsamma, säger Lena Jansson Nordin, förhandlare vid Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

I fjol höjde Rikshem hyrorna med mellan 0,45 och 0,85 procent i Uppsala. Hebygårdars hyresgäster fick en hyreshöjning på 0,7 procent.

Annons
Läs också Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.