Annons

Krav på hyreshöjningar i Uppland

Uppsala De första yrkandena på hyreshöjningar i Uppsala län har kommit in till Hyresgästföreningen. Rikshem vill höja med 2,6 procent och Hebygårdar med 1,4 procent.
Foto: Monika Steczkó
Snart börjar förhandlingarna mellan Rikshem och Hyresgästföreningen om nästa års hyror.

Rikshem inleder de årliga hyresförhandlingarna för Uppsala och Knivsta med att yrka på en hyreshöjning på 2,6 procent, med undantag för nyligen rotrenoverade områden där man vill ha 1,9 procent. Hebys allmännyttiga bostadsbolag Hebygårdar vill höja med 1,4 procent. Nu följer förhandlingar med Hyresgästföreningen.

– Generellt kan man säga att vi förväntar oss att fastighetsägarna är återhållsamma med hyreshöjningar även 2018, eftersom ränteläget och kostnadsutvecklingen fortsatt är gynnsamma, säger Lena Jansson Nordin, förhandlare vid Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I fjol höjde Rikshem hyrorna med mellan 0,45 och 0,85 procent i Uppsala. Hebygårdars hyresgäster fick en hyreshöjning på 0,7 procent.

Annons
Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.