HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Krav på hyreshöjningar i Uppland

Uppsala De första yrkandena på hyreshöjningar i Uppsala län har kommit in till Hyresgästföreningen. Rikshem vill höja med 2,6 procent och Hebygårdar med 1,4 procent.
Foto: Monika Steczkó
Snart börjar förhandlingarna mellan Rikshem och Hyresgästföreningen om nästa års hyror.

Rikshem inleder de årliga hyresförhandlingarna för Uppsala och Knivsta med att yrka på en hyreshöjning på 2,6 procent, med undantag för nyligen rotrenoverade områden där man vill ha 1,9 procent. Hebys allmännyttiga bostadsbolag Hebygårdar vill höja med 1,4 procent. Nu följer förhandlingar med Hyresgästföreningen.

– Generellt kan man säga att vi förväntar oss att fastighetsägarna är återhållsamma med hyreshöjningar även 2018, eftersom ränteläget och kostnadsutvecklingen fortsatt är gynnsamma, säger Lena Jansson Nordin, förhandlare vid Hyresgästföreningen, i ett uttalande.

Läs ocksåHöjd medlemsavgift från nästa årHyresgästföreningen region Stockholms kostnader fördelas så här nästa år.

I fjol höjde Rikshem hyrorna med mellan 0,45 och 0,85 procent i Uppsala. Hebygårdars hyresgäster fick en hyreshöjning på 0,7 procent.

Läs också Underhållsbehov bakom hyreskrav i Mjölby Så blir din hyra 2018 i Östergötland Hyrorna höjs i Kristianstad med upp mot 90 kronor i månaden Nykvarnsbostäder höjer hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.