Annons

Kristianstads hyresgäster får ny hyra

Kristianstad Från och med den första januari nästa år höjer det kommunala bostadsbolaget i Kristianstad hyrorna med 0,48 procent i genomsnitt.

Hyresförhandlingen mellan Hyresgästföreningen och ABK är klara. Höjningen kommer att variera utifrån faktorer som till exempel läge och standard. I snitt höjs hyran med 0,48 procent men beroende på lägenheternas individuella förutsättningar får hyresgästerna höjningar mellan noll och 50 kronor per månad.

Hyresgästföreningens förhandlare, Emma Bülow är nöjd med resultatet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

− Vi har alltid hyresgästernas bästa för ögonen. Vår förhoppning inför förhandlingssäsongen har varit att hyresvärdarna vill vara med och ta ansvar för att även hyresgästerna ska få ta del av de synnerligen goda ekonomiska förutsättningarna som råder, med låg inflation och låga räntor.

Annons

I år höjde ABK hyran med 0,3 procent i genomsnitt. ABK har cirka 9 000 lägenheter.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Charlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvast Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Julklappen som blev en supersnackis: "Vi är inte särskilt imponerade" Så blev pisstunneln en selfiedröm

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.