HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kungsholmens ordförande stängs av ett halvår

Stockholm Ordföranden i Hyresgästföreningen Kungsholmen, Jan Bergström, har suspenderats från sina förtroendeuppdrag under sex månader.

Regionstyrelsen i Hyresgästföreningen region Stockholm beslutade vid sitt möte den 6 december att suspendera två ordföranden. Simon Safari, ordförande, vill varken dementera eller kommentera suspenderingarna, utan hänvisar till de berörda förtroendevalda.

I protokollet från regionstyrelsen, som Hem & Hyra har tagit del av, står det att ledamöterna fått kvittera ut numrerade och hemligstämplade exemplar av Etik- och moralgruppens rapporter. Men de personer som kritiseras har inte fått ta del av dem.

Läs ocksåFörtroendevald riskerar suspendering

Av beslutet framgår också att styrelsen var enig om att Jan Bergström skulle suspenderas. Men att rösterna fördelade sig mellan två förslag när det gäller längden, en månad respektive sex månader, varav den längre perioden fick majoritet. I somras beslutade regionstyrelsen om en fem år lång suspendering, med det beslutet drogs senare tillbaka.

Annons

Styrelsen i Hyresgästföreningen på Kungsholmen har inte nåtts av någon information om att deras ordförande suspenderats. Den är sedan tidigare hotad av stämmans beslut i somras, att de valda måste bo i samma geografiska område. Tre personer i styrelsen gör inte det. Om regionen inte beviljar dispens från stadgarna betyder det att halva styrelsen tvingas bort vid årsmötet.

– De här är förödande, all verksamhet blir lidande. Ordföranden har varit väldigt drivande i styrelsearbetet, säger Bo Grübb, ledamot i styrelsen för Hyresgästföreningen Kungsholmen, som ännu inte sett några datum för suspenderingen.

Annons
Läs ocksåOrdförande suspenderad på nytt
Läs också Ordförande vänder om suspendering Hård kritik mot avsättningen av ordförande i Stockholm Marie Linder: Striden skadar Hyresgästföreningen Suspenderingar dras tillbaka Två ordföranden blir av med uppdragen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.