Annons

Luleåbo fick behålla kontrakt i Stockholm

Luleå Kvinnan hyrde en etta i Stockholm, men bodde i Luleå. Värden sade därför upp kontraktet. Då flyttade kvinnan in i Stockholmslyan, som hovrätten gav henne rätt att behålla.

Det gäller en etta på 21 kvm på Söder i Stockholm som kvinnan hyr av Svenska Bostäder sedan hösten 2011.

Hyresvärden upptäckte att kvinnan i verkligheten bodde och var folkbokförd i Luleå, och att en dotter flyttat in och skrivit sig i lyan på Söder.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Värden sade därför upp avtalet. Enligt beslut i hyresnämnden skulle kvinnan lämna bostaden i september förra året.
Kvinnan överklagade till hovrätten, som behandlade saken ett år senare. Under den tiden hann kvinnan flytta in i lyan och skriva sig där tillsammans med sin dotter.
Vanligen är det hyresvärden som ska bevisa att hyresgästen bor någon annanstans än i den omtvistade lägenheten. I det här fallet flyttades bevisbördan till hyresgästen, eftersom hon faktiskt inte flyttade in förrän värden sade upp henne.

Hovrätten anser att hyresgästens förklaringar är trovärdiga, och låter kvinnan behålla kontraktet.

Annons
Läs också Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Misshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.