HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lulebo blev av med 400 miljoner trots gigantiskt underhållsbehov

Luleå Hur stort underhållsbehov Lulebo egentligen har är oklart. Men det rör sig om minst åtgärder för omkring 2,5 miljarder kronor. Trots det plockade Luleå kommun ut 400 miljoner kronor ur bolaget.

Det är ett rejält uttag av pengar som kommunen i måndags beslutade att göra. Som Hem & Hyra berättat handlar det om 400 miljoner kronor, kanske det enskilt största uttaget ur en kommunal allmännytta.
Kritiken mot uttaget har varit kraftigt. Inte minst från hyresgäster som ser behov av omfattande underhållsbehov. Lulebo har tidigare uppgett att behovet sannolikt motsvarar omkring 2,5 miljoner kronor.
Men det spelade ingen roll i måndags. I stället för att gå till Lulebos behov kommer pengarna gå till ett nytt badhus och lekplatser. Det blev beslutet i kommunfullmäktige.

Läs också Miljonstöd för bostadsbyggande i Tanum Hyresgäst får tillbaka deposition tio år efter inflyttning Gavlegårdarna vill sälja igen Bra affär att äga hyreshus i Skåne Miss ökar byggets kostnad med 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.