Annons

Lulebo blev av med 400 miljoner trots gigantiskt underhållsbehov

Luleå Hur stort underhållsbehov Lulebo egentligen har är oklart. Men det rör sig om minst åtgärder för omkring 2,5 miljarder kronor. Trots det plockade Luleå kommun ut 400 miljoner kronor ur bolaget.

Det är ett rejält uttag av pengar som kommunen i måndags beslutade att göra. Som Hem & Hyra berättat handlar det om 400 miljoner kronor, kanske det enskilt största uttaget ur en kommunal allmännytta.
Kritiken mot uttaget har varit kraftigt. Inte minst från hyresgäster som ser behov av omfattande underhållsbehov. Lulebo har tidigare uppgett att behovet sannolikt motsvarar omkring 2,5 miljoner kronor.
Men det spelade ingen roll i måndags. I stället för att gå till Lulebos behov kommer pengarna gå till ett nytt badhus och lekplatser. Det blev beslutet i kommunfullmäktige.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.