Annons

Mimer vill höja hyrorna med 3,5 procent

Västerås Det kommunala bostadsbolaget Mimer vill höja hyrorna med 3,5 procent för sina hyresgäster. För en genomsnittlig lägenhet innebär det en höjning med 168 kronor i månaden.
Mimer har nästan 11 000 lägenheter i Västerås. Yrkandet på 3,5 procent skiljer sig lite åt beroende på var i Västerås man bor.
Ökad inflation och ökade priser för bland annat fjärrvärme är Mimers motivering till att hyrorna måste höjas.
 – Det finns all anledning att hålla igen kraven på hyreshöjningar. Ekonomin är tuff för många. Löntagarna har manats till återhållsamhet i löneförhandlingarna och för att inte hota köpkraften och den ekonomiska tillväxten bör samma krav ställas på fastighetsägarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Alf Mölleryd i ett pressmeddelande.
Nu går Hyresgästföreningen igenom Mimers krav.
 – Vår målsättning är att komma överens om en hyresnivå som balanserar behovet av underhåll och investeringar hyresgästernas förväntningar på rimliga hyror, säger Alf Mölleryd. 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.