Annons

Misstänkt fusk vid stor ombildning

Tyresö Tyresö Bostäder ska sälja 152 lägenheter för 225 miljoner kronor till en bostadsrättsförening. Men kritiker menar att det inte gick rätt till vid ombildningen.

Några gröna röstningslappar har huvudrollen i den aktuella ombildningen av radhusen på Diamantgången i Tyresö. Kritiker, både flera som röstat ja och flera som röstat nej, hävdar att röstningen inte gick korrekt till. Hyresgästen Petra Nettelbladt ser ingen annan förklaring än att personer som vill ombilda har lagt i några extra gröna lappar vid omröstningen den nionde juni och på så sätt fått ihop de röster som krävdes.
– Det är fusk helt klart, eftersom samma gröna lappar har använts tidigare så tror jag någon har sparat lappar och lagt i flera lappar än en, säger Petra Nettelbladt, motståndare till ombildningen.

Vid omröstningen krävdes att 101 av de 152 hyresgästerna röstade ja för att det skulle bli en ombildning. Enligt röstlängden från mötet var 105 personer röstberättigade personer med på mötet, av dessa röstade 102 stycken ja och två nej. Men fem hyresgäster på mötet hävdar att de aldrig röstade.
– Jag och flera andra lämnade aldrig ifrån oss våra lappar, matteekvationen går inte ihop, säger Petra Nettelbladt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hon och flera andra hyresgäster har uppvaktat Tyresö Bostäders vd och krävt att hela röstningen granskas. Maria Öberg, Tyresö Bostäders vd, har därefter begärt in röstlängd och protokollet från stämman.
– Materialet ska överlämnas till Tyresö Bostäders styrelse som får avgöra hur de ska gå vidare, säger hon.

Annons

Ombildningskonsulten Bo Wolwan har arbetat med ombildningen i nästan två år. Han var också ordförande vid köpstämman, men har ingen förklaring till att det enligt röstlängden var 105 personer på mötet och att det lämnades in 104 röstlappar trots att fem av de 105 röstberättigade hävdar att de inte lämnat ifrån sig sina röstlappar. 
– Nej, jag kan inte svara på vad det beror på, men det är ju deras påstående att de inte röstat.

Vid omröstningen skulle de röstande lägga gröna lappar i en korg. Men samma färg på lappar har ju använts vid tidigare omröstningar. Kritiker menar att vissa kan ha sparat gröna lappar och lagt i flera lappar vid senaste omröstningen. Vad tror du om det?
– Det är möjligt att någon lagt i två lappar om man vill agera på ett bedrägligt sätt, men det vet vi inte eftersom det var en sluten omröstning.

Annons
Läs ocksåBolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp

Bör inte omröstningen göras om ifall det finns misstanke om fusk?
– Nej, det är ju deras påstående att det förekommit fusk, det vet vi ju inte om det stämmer. Man ska gå efter resultatet vid omröstningen, tycker jag, säger han.

Läs också Bolag bjöd på dyra viner och magdans Dörraffär gick inte i lås - bolag krävs på miljoner Tyresö Bostäder höjer hyran 2 procent Tyresö Bostäder tar bort inkomstkrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.