HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Misstänkt korruption på fastighetsbolag i Malmö

Malmö Polisen utreder mutmisstankar kopplat till ett privat fastighetsbolag i Malmö. Enligt åklagaren på riksenheten mot korruption rör det en hyresvärd samt en leverantör.
Foto: Fredrik Rubin

Mutbrottet, en separat händelse, ska ha skett runt årsskiftet 2017-2018 och en förundersökning har inletts.

–  Det är ett privat fastighetsbolag där en tidigare anställd har sett till att ett leverantörsbolag har fått ett visst kontrakt, säger kammaråklagare Katarina Stenström Ros på riksenheten mot korruption.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

–   Det handlar inte om rena pengar men jag vill inte gå in på vad det är.

Det privata fastighetsbolaget som ärendet rör hyr enligt åklagaren ut bland annat lokaler och bostäder. Det är baserat i Malmö.

–   Det är bolaget som har uppmärksammat detta själva, säger Katarina Stenström Ros.

Läs ocksåHyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgästerLena Jansson Nordin. förhandlare på Hyresgästföreningen, sitter vid skrivbordet på sitt kontor.

Inom ramarna för mututredningen finns flera typer av brottsrubriceringar och flera personer. Domstolshandlingar som Hem & hyra har tagit del av visar att en person har kallats till förhör.

– Min klient förnekar brott och har inte givit någon muta. Vi utgår från att förundersökningen kommer att läggas ner, säger advokaten Kristoffer Ståhl.

Generellt i den här typen av utredningar är givande eller tagande av muta samt trolöshet mot huvudman vanliga typer av brott. En muta behöver inte vara pengar utan kan vara till exempel en resa eller en tjänst.

Läs ocksåPitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp

 

Fakta: Vet du mer?

Tipsa Hem & hyra på malmo@hemhyra.se. Du är alltid skyddad som källa.

Läs också Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Hyrde ut till prostituerade 79 gånger – nu hamnar hyresgästen i fängelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.