Annons

Misstänkt korruption på fastighetsbolag i Malmö

Malmö Polisen utreder mutmisstankar kopplat till ett privat fastighetsbolag i Malmö. Enligt åklagaren på riksenheten mot korruption rör det en hyresvärd samt en leverantör.
Sveriges blå lagbok framför ett hus.
Foto: Fredrik Rubin

Mutbrottet, en separat händelse, ska ha skett runt årsskiftet 2017-2018 och en förundersökning har inletts.

–  Det är ett privat fastighetsbolag där en tidigare anställd har sett till att ett leverantörsbolag har fått ett visst kontrakt, säger kammaråklagare Katarina Stenström Ros på riksenheten mot korruption.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

–   Det handlar inte om rena pengar men jag vill inte gå in på vad det är.

Det privata fastighetsbolaget som ärendet rör hyr enligt åklagaren ut bland annat lokaler och bostäder. Det är baserat i Malmö.

Annons

–   Det är bolaget som har uppmärksammat detta själva, säger Katarina Stenström Ros.

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Inom ramarna för mututredningen finns flera typer av brottsrubriceringar och flera personer. Domstolshandlingar som Hem & hyra har tagit del av visar att en person har kallats till förhör.

– Min klient förnekar brott och har inte givit någon muta. Vi utgår från att förundersökningen kommer att läggas ner, säger advokaten Kristoffer Ståhl.

Annons

Generellt i den här typen av utredningar är givande eller tagande av muta samt trolöshet mot huvudman vanliga typer av brott. En muta behöver inte vara pengar utan kan vara till exempel en resa eller en tjänst.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

 

Fakta: Vet du mer?

Tipsa Hem & hyra på malmo@hemhyra.se. Du är alltid skyddad som källa.

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.