Annons

Mögeldrabbad hyresgäst kräver åtgärder

Sjöbo Hyresgästen har i flera år påpekat problemen med mögel i lägenheten i Sjöbo kommun. Trots det har värden inte agerat och nu vänder sig hyresgästen till hyresnämnden med krav på åtgärder.
Foto: Jenny Knutsson
Fukt- och mögelskador är bara några av alla brister i fastigheten Storken 11 i Sävsjö.

Enligt ansökan till hyresnämnden har problemen pågått sedan 2014. Hyresgästen har vid flera tillfällen klagat på mögel i både lägenhet och tvättstuga. Den har under åren även uppstått nya mögelskador utan att hyresgästen vet vad det beror på. Med kommunens miljöförvaltning i ryggen har hyresgästen vänt sig till hyresnämnden som han hoppas ska besluta om ett åtgärdsföreläggande som tvingar hyresvärden att göra något åt möglet.

Annons
Annons
Fakta: Så gör du om du drabbas av fukt och mögel

• Misstänker du fukt, mögel eller har dålig ventilation. Meddela hyresvärden!
• Om värden rycker på axlarna – kontakta kommunens miljö- och hälsokontor.
• Medlemmar i Hyresgästföreningen kan få juridisk hjälp om ärendet landar i en rättslig tvist.

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Se upp för kallhyrehotet i vinter – så slapp hyresgästen betala extra: ”Slagit hårt” Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Möglet har tagit greppet om deras hem Kommunal vd fixade hyresrätt till sonen – döms till fängelse för flera fall av mutbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.