Annons

Multipark i Timrå

Timrå Nu har Tallnäsborna sagt sitt och spaden kan sättas i marken för en ny multisportarena.

Timråbo har fått statligt stöd för att bland annat stimulera integration i bostadsområdet i Tallnäs.
– Vi har fått bidrag på cirka 1,5 miljoner och skall skjuta till lika mycket, minst, själva, säger Timråbos vd Lotta Björklund.
Pengarna ska användas för att bygga en multiarena och lekplatser med sittgrupper. Det ska i sin tur förhoppningsvis öka sysselsättningen för unga och äldre, skapa naturliga mötesplatser och öka tryggheten.
I dag finns det bara en grusplan som under sommarhalvåret används för fotboll och som förvandlas till isbana vintertid. Nu blir det något helt annat.
Innan planerna verkligen kunde sättas i verket ställdes projektet ut på aktivitetshuset Pangea för att kvarterets boende skulle få tycka till.
Ingen satte p för satsningen och klartecken har även givits från kommunen som äger marken.
I anslutning till multiarenan blir det troligen också ett utegym.
Projektet kommer att påbörjas så fort vädret tillåter och monteringen beräknas till maj månad.
– Vi satsar på att arenan ska stå helt klar till sommaren och invigs offentligt på den årliga Tallnäsdagen i augusti, säger Lotta Björklund.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.