Annons

Nu börjar inflyttningen i Sveriges största kombohusbygge

Umeå För drygt ett år sedan i Umeå slogs den första spiken i Sveriges största kombohusbygge. Nu delas de första nycklarna ut.
Foto: Bostaden AB
Kök i ett av kombohusen.

18 lägenheter av planerade 180 är klara på Böleäng i Umeå och de nya hyresgästerna har flyttat in. Hem & Hyra skrev om bygget för ett drygt år sedan och intresset har varit stort för lägenheterna. Det märktes redan i september, när de första 18 lägenheterna släpptes.

-Det är väldigt kul att intresset för lägenheterna är så stort. Vi hoppas såklart att trenden håller i sig även vid nästa lägenhetssläpp som preliminärt blir i februari, säger Maria Söderström, områdeschef kundcenter i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I mellandagarna hämtades nycklarna ut till de helt nya lägenheterna i det första huset. Nästa inflyttning blir till sommaren. I november 2017 skall alla nio hus vara inflyttade.

Annons

Kombohus har sitt ursprung i en upphandling gjord av allmännyttiga bostadsbolags intresseorganisation, SABO. Konceptet togs fram för att pressa byggkostnader och därmed hyresnivåerna. Husen är prefabricerade och byggs i hållbara material med lång livslängd. 

 -Det speciella med att bygga prefabricerat är den snabba produktionstiden. Fördelarna med att bygga koncepthus är att det är väl beprövat och att vi säkerställer att vi får en slutprodukt som håller hög kvalitet, säger Thomas Näslund, projektledare på Bostaden.

Annons

Fakta: Kombohusen Umeå

Antal lägenheter: Totalt 180 st fördelade i 9 hus varav 6 st trevåningshus och 3 st fyravåningshus

Lägenhetsstorlekar: 60 vardera ettor, tvåor och treor.

Material: Stomme, bjälklag och innerväggar består av betong för hög brandsäkerhet och låga bullernivåer. Kakel och klinker i badrummen, eklamell i alla rum, delvis klinker i hall och utmed köksbänk. Tvättutrustning i badrum med avlastningsbänk och överskåp samt diskmaskin i tvåor och treor.

Hyra: 4750–5500 kr per månad för en etta, 7850 kr per månad för en tvåa och 9050 kr per månad för en trea.

Källa: Bostaden AB

Läs också Bostadens hyresgäster gav sin värd det finaste priset Radhus med älvutsikt i Lilla Edet Bostaden i projekt mot ensamhet Bakläxa för Ockelbogårdars planerade försäljning De vill frigöra stora hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.