Annons

Ny blandstad växer fram på Skeppsbron

Jönköping Fram till 2044 ska det byggas bostäder för 25 000 personer på Skeppsbron. Nu står det klart vilka bolag som ska bygga upp det nya bostadsområdet med hyresrätter, bostadsrätter och bostäder för äldre.

Bostadsbolagen HSB Göta, Skanska och SMUAB ska bygga cirka 1 000 lägenheter på Skeppsbrons västra del i Jönköping. Det rapporterar Jönköpingsposten.

HSB Göta kommer bygga 400 nya bostäder, hyresrätter och bostadsrätter, i området. 40 av hyresrätterna ska bli trygghetsboenden. Det första kvarteret med 140 hyresrätter ska börja byggas våren 2019.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

SMUAB ansvarar för ytterligare ett kvarter med hyresrätter. De kommer fördelas till byggaktörer via markanvisningstävlingar som planeras till våren.Låga hyror kommer vara ett tävlingsinslag.

Ambitionen med det nya bostadsområdet är att skapa en hållbar blandstad för folk i alla åldrar och olika sociala grupper. Området ska stå klart 2023. Då ska arbetet med den östra delen av Skeppsbron redan ha påbörjats. Totalt ska bostäder för 25 000 personer byggas runt södra Munksjön fram till 2044.

Annons
Läs också Hyresvärdarna förlorar allt mer på tomma lägenheter – "Det här har vi varnat för länge" Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Drog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronor Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.