HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny höjning på gång i Varberg

Varberg De flesta Varbergsbor som hyr sin bostad har redan fått besked om högre hyror i år. Men fler höjningar är att vänta. En rad privata värdar förhandlar nu om att få ta ut mer hyra från och med i sommar.
Hamnen i Varberg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Tidigare i år höjdes hyrorna för boende i åtta fastigheter i Varberg, där hyresvärdarna företräds av ombudet RCB Fastighetsutveckling. Höjningen låg på mellan 1,7 och 2,1 procent.

I sommar löper nuvarande avtal ut för majoriteten av de privata värdar som RCB förhandlar för. Därför startar nu förhandlingar med Hyresgästföreningen om eventuella hyreshöjningar även i detta bestånd från och med 1 juli.

Läs ocksåI Halland finns många sommarjobb hos hyresvärden

De flesta hyresgäster i Varberg som bor hos privata hyresvärdar fick besked om höjd hyra redan i december. Då gjorde Hyresgästföreningen upp med det största ombudet Fastighetsägarna GFR, som företräder bland annat Derome Förvaltning.

I den överenskommelsen blev snittet 1,7 procent från och med den 1 januari i år. Kommunala Varbergs Bostad höjde hyrorna för sina drygt 5 000 hyresgäster nu i april, med i genomsnitt 2,3 procent.

LÄS MER:

Läs ocksåSommarjobbet blev en fullträff

Läs också Kom inte överens: HMK får avgöra hyran i Nyköping Nu höjs hyrorna för 73 000 hushåll i Göteborg Nyköpingshem sa nej till medlingsförslag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.