Annons

Ny höjning på gång i Varberg

Varberg De flesta Varbergsbor som hyr sin bostad har redan fått besked om högre hyror i år. Men fler höjningar är att vänta. En rad privata värdar förhandlar nu om att få ta ut mer hyra från och med i sommar.
Hamnen i Varberg
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Tidigare i år höjdes hyrorna för boende i åtta fastigheter i Varberg, där hyresvärdarna företräds av ombudet RCB Fastighetsutveckling. Höjningen låg på mellan 1,7 och 2,1 procent.

I sommar löper nuvarande avtal ut för majoriteten av de privata värdar som RCB förhandlar för. Därför startar nu förhandlingar med Hyresgästföreningen om eventuella hyreshöjningar även i detta bestånd från och med 1 juli.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

De flesta hyresgäster i Varberg som bor hos privata hyresvärdar fick besked om höjd hyra redan i december. Då gjorde Hyresgästföreningen upp med det största ombudet Fastighetsägarna GFR, som företräder bland annat Derome Förvaltning.

Annons

I den överenskommelsen blev snittet 1,7 procent från och med den 1 januari i år. Kommunala Varbergs Bostad höjde hyrorna för sina drygt 5 000 hyresgäster nu i april, med i genomsnitt 2,3 procent.

LÄS MER:

Annons
Läs ocksåPer fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandlaEn tredelad bild med en äldre man, ett utsnitt av ett hyreskontrakt med ett stycke om förhandlingsklausul markerad, och en yngre kvinna.

Läs också Värden höjde hyran utan att förhandla - nu får Per och Eva pengar tillbaka Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.