Annons

Ny hyra är klar för EBO − en del av underhållet blir satt på vänt

Kävlinge Nästa år höjer EBO hyrorna med 1,9 procent i genomsnitt. Uppgörelsen är två-årig men den innebär att delar av bostadsbolagets underhåll skjuts fram.

Den första januari höjer det kommunala bostadsbolaget i Eslöv hyran med i genomsnitt 1,9 procent. För den som betalar en hyra på 5 000 kronor blir höjningen 95 kronor. Uppgörelsen är ett två-årsavtal vilket betyder att den första januari 2014 höjs hyran med 1,9 procent i genomsnitt.

Hyreshöjningen är differentierad utifrån olika parametrar som till exempel läge och standard. Det innebär att hyreshöjningarna varierar mellan 0,4 procent och 2,8 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningens förhandlare Margareta Björkvald säger i ett pressmeddelande att överenskommelsen hamnat på en befogad nivå.

Annons

− Utifrån allmän kostnadsutveckling och sett till framtida åtaganden för bostadsbolaget anser jag att överenskommelsen hamnat på en befogad nivå.

En konsekvens av den nya hyresuppgörelsen är att Eslövs Bostads AB måste skjuta upp en del av sitt underhåll till 2014.

Läs ocksåGöteborg backar – hela staden ska inte undantas från ebo

− Uppgörelsen betyder att en del av det underhåll Eslöv Bostads AB tänkt genomföra under 2013 får flyttas fram till 2014 eftersom överenskommelsen om hyreshöjningen hamnar en bra bit under yrkandet för 2013, säger Margareta Björkvald.

Annons
Läs också Elva kommuner som säger stopp till asylsökande får nu bakläxa Hela Malmö undantas från ebo - asylsökande blir utan ersättning Hela Göteborg undantas från ebo – asylsökande mister ersättning Ny lag ökar risken för fusk med hyreskontrakt och adresser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.