Annons

Ny vd i Järfällahus i dag

Järfälla Järfällahus vd Olof Lindholm slutar efter nära sjutton år på posten. Den tillförordnade vd:n Tor-Björn Johanssons viktigaste uppdrag blir att få igång bostadsbyggandet.

Beslutet fattades i torsdag. Dagen efter slutade vd:n Olof Lindholm. 

– Det finns ingen dramatik alls i det. Vi har kommit i ett läge där det behövs nya krafter och friska fläktar. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan Järfällahus fick nytt ägardirektiv i maj förra året har företaget omorganiserats för att klara en ökad nyproduktion.

– Vi ska bygga 300 lägenheter om året, det är mycket även för ett byggbolag, säger Olof Lindholm.

Annons

I morse presenterades den tillförordnade vd:n Tor-Björn Johansson för personalen av styrelsens ordförande Mikael Jämtsved (MP).

Läs ocksåOmbildning i Järfälla godkänd – trots frågeteckenHårsta backe

– Det fanns ingen anledning att vänta. Vi vill ha en tillfällig lösning som kan se över organisationen och vända upp och ner på saker och ting. Under tiden rekryterar vi en permanent vd. Det finns ett stort behov av att fälla ut ytterligare ett ben i verksamheten och vi behöver ny kompetens i ledningsgruppen, säger Mikael Jämtsved.

Men om det blir fler förändringar är för tidigt att svara på.

Annons

– Vi har en ny fastighetschef, men sedan är det en fråga för den nye vd:n. Nu är det viktigaste att få fart på bostadsbyggandet, men också att få igång renoveringar av de äldre delarna av beståndet, avslutar Mikael Jämtsved.

Läs ocksåJärfällahus granskar sin egen ombildning – "trovärdigheten kan ifrågasättas"

Olof Lindholm behåller sin anställning till sista mars 2018, men är arbetsbefriad.

Läs också Lisa blir av med halva trädgården när kommunen tar tillbaka mark Ombildning i Järfälla läggs på is – misstänkt röstfusk: "lurat till sig fullmakter" Zara Lahouar ny tillförordnad VD för Järfällahus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.