HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya Byn undgick konkurs

Avesta Konkursanmälan mot Nya Byn har dragits tillbaka och ärendet avskrivits. Men den lokala entreprenören tänker stämma Nya Byn för de pengar som fortfarande saknas.

Gröntjärna Entreprenad och Fastighetsservice hade ansökt vid tingsrätten i Falun om att Nya Byn Krylbo AB skulle försättas i konkurs för en skuld på en halv miljon kronor. Nya Byn har nu betalat 270 000 kronor av skulden men vill inte betala resten av skulden utan bestrider de kvarvarande fakturorna.

Till Avesta tidning säger Gröntjärnas ägare Peter Green att han nu istället ska stämma Nya Byn:
– Jag kommer inte att ge mig. Jag ska strida för det här.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

I dag har Nya Byn Krylbo redan två stämningar mot sig hos tingsrätten i Falun. Det ena fallet gäller fakturor från ett annat Avestaföretag, Sesamo. Till dem har Nya Byn skulder hos Kronofogden på drygt 100 000 kronor.

Det andra ärendet hos tingsrätten gäller en före detta anställd som stämmer Nya Byn för att han inte fått ut sina löner för november och december i fjol. Den före detta anställde vill också ha ut pengar för sin uppsägningstid, januari-mars i år. Den sammalagda summan är 92 000 kronor inklusive semesterersättning. 

Till Kronofogden skriver den före detta anställde att han inte heller fått någon skriftlig uppsägning utan bara muntligt besked om att han inte är välkommen tillbaka efter sin sjukskrivning.

Läs ocksåLevde med vägglöss i 1,5 år – men därför får hyresgästen betala ett jättebeloppVägglöss

11 mars hade Nya Byn ett skuldsaldo hos Kronofogden på 169 911 kronor som ligger för indrivning. Det finns även nio pågående betalningsföreläggande.

Hem & Hyra har i mail bett Nya Byns vd Christian Kirkman-Möller om kommentarer men han har inte svarat.

Läs också Vill inte betala tillbaka överhyror - nu kan värdens hus tvångssäljas Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.