Annons

Nya grepp mot bostadsbrist

Dals-Ed ​I Ed satsar företagen och fler nyanställningar är att vänta. Bostadsmarknaden har dock inte hängt med i utvecklingen. Villavagnar skulle bli en lösning för att lindra den akuta bostadsbristen, men intresset för att hyra är lägre än förväntat. – Jag flyttar hellre till något där jag kan trivas en längre tid, säger Monica Asp.

​Tio sprillans nya villavagnar står uppställda på campingen i Ed. Först ut att titta är Viggo Jemne och Monica Asp, som är tillfälligt inhysta på ett hotell.
Det går snabbt att kika runt, på 34 kvadratmeter har man lyckats få in kök, allrum, dusch och toalett samt två sovrum. Inredningen går i ljusa färger, allt luktar nytt.

Hyran blir 4 000 i månaden när telefonjack är installerat och en separat tvättstuga står färdig utanför. Till dess gäller 200 kronors rabatt.
Monica är tveksam, även om hon tycker att vagnen är smart inredd och fräsch.
– Jag har ingen lust att flytta till ännu en tillfällig lösning. Om det varit väldigt mycket billigare så skulle saken kanske ha varit en annan, säger hon.
Viggo är däremot eld och lågor:
– Detta passar mig perfekt! Jag har jobbat på tivoli och är van vid att bo så här, säger han.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

För bara fyra år sedan tacklades Ed med ett stort antal tomma lägenheter. I dag finns flera planer för om- och tillbyggnader på gång i spåren av nyanställningar bland lokala företag. Kommunchef Peder Koldéus oroar sig inte för att efterfrågan ska sina.
– Det finns aldrig några garantier, men vågar man inte satsa i Dalsland i dag ska man aldrig göra det, säger han.

Annons
Läs också Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.