HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror klara hos tre företag – måttliga höjningar

Hallsberg Nu är nästa års hyror inom allmännyttan spikade i tre kommuner i Örebro län. Hyresgästerna i Hallsberg, Karlskoga och Degerfors får höjningar i nivån 1,0-1,6 procent.

Tendensen från övriga landet med hyreshöjningar på drygt en procent ser ut att slå igenom även i Örebro län.

I Hallsberg stannade höjningen på 1,0 procent för Hallbos hyresgäster. Det är exakt samma förhandlingsresultat som förra året.

Läs ocksåHöjda hyror hos Eksta i Kungsbacka

– Det bekräftar bilden av att det råder ungefär samma förutsättningar som förra året och då är det också rimligt med ungefär samma hyreshöjningar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson i ett pressmeddelande.

I uppgörelsen ingår också att golvbyte successivt förs in i det hyresgäststyrda underhållet. Något som innebär att hyresgästerna på sikt erbjuds golvbyte efter en bestämd tid och en hyresrabatt om de väljer bort åtgärden.

I Karlskoga har Karlskogahem och Hyresgästföreningen gjort upp om att hyran ska höjas med 1,35 procent från och med årsskiftet. Det motsvarar 67 kronor för en lägenhet med en hyra på 5 000.

Läs ocksåSatsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby

Även i Karlskoga tycker Hyresgästföreningens förhandlare att man fått genomslag för sina argument.

–  Företaget har visat stor förståelse för hyresgästernas intresse och varit lyhörda för våra synpunkter, säger förhandlingsledaren Fredrik Malmberg i ett uttalande.

I Degerfors blir höjningen något högre än i de andra två kommunerna där de nya hyrorna blivit klara. Nämligen i genomsnitt 1,6 procent. Det är 96 kronor för en lägenhet som det i dag kostar 6 000 kronor att bo i.

Läs ocksåRea på hyresrätter ingen succé

Från Hyresgästföreningens sida tycker man att det känns som en bra uppgörelse som innebär att Degerforsbyggen får fortsätta med sina ambitiösa investerings- och renoveringsplaner.

Läs också Vårgårdas rekordhöga hyreskrav mer än halverades Ny höjning på gång i Varberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.