HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya hyror klara hos tre företag – måttliga höjningar

Hallsberg Nu är nästa års hyror inom allmännyttan spikade i tre kommuner i Örebro län. Hyresgästerna i Hallsberg, Karlskoga och Degerfors får höjningar i nivån 1,0-1,6 procent.

Tendensen från övriga landet med hyreshöjningar på drygt en procent ser ut att slå igenom även i Örebro län.

I Hallsberg stannade höjningen på 1,0 procent för Hallbos hyresgäster. Det är exakt samma förhandlingsresultat som förra året.

Läs ocksåKolla din "Attefallshyra" - okända regeln kan sänka den

– Det bekräftar bilden av att det råder ungefär samma förutsättningar som förra året och då är det också rimligt med ungefär samma hyreshöjningar, säger Hyresgästföreningens förhandlare Jonas Gabrielsson i ett pressmeddelande.

I uppgörelsen ingår också att golvbyte successivt förs in i det hyresgäststyrda underhållet. Något som innebär att hyresgästerna på sikt erbjuds golvbyte efter en bestämd tid och en hyresrabatt om de väljer bort åtgärden.

I Karlskoga har Karlskogahem och Hyresgästföreningen gjort upp om att hyran ska höjas med 1,35 procent från och med årsskiftet. Det motsvarar 67 kronor för en lägenhet med en hyra på 5 000.

Läs ocksåSpelberoendet förstörde hans liv

Även i Karlskoga tycker Hyresgästföreningens förhandlare att man fått genomslag för sina argument.

–  Företaget har visat stor förståelse för hyresgästernas intresse och varit lyhörda för våra synpunkter, säger förhandlingsledaren Fredrik Malmberg i ett uttalande.

I Degerfors blir höjningen något högre än i de andra två kommunerna där de nya hyrorna blivit klara. Nämligen i genomsnitt 1,6 procent. Det är 96 kronor för en lägenhet som det i dag kostar 6 000 kronor att bo i.

Läs ocksåSkuldsanering ökar i Jönköping och Kalmar

Från Hyresgästföreningens sida tycker man att det känns som en bra uppgörelse som innebär att Degerforsbyggen får fortsätta med sina ambitiösa investerings- och renoveringsplaner.

Läs också Unik miljö men Uddevallabons hyra är för hög Massiv protest mot Öbos planer för Västhaga

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.