Annons

Nya lägenheter i Borensberg skjuts upp

Motala ​Bostadsstiftelsen Platen lägger planerna på nya lägenheter i Borensberg på is. Anledningen är att stiftelsen inte har tid och råd att bygga nytt samtidigt som man drar i gång omfattande renoveringar.

​Senare i år skulle hyresgästerna ha flyttat in i tio nya lägenheter nära Motala ström i Borensberg.

Men som Hem & Hyra tidigare har berättat står stiftelsen inför en stor utmaning. Många av de befintliga fastigheterna är i dåligt skick och behöver genomgå omfattande renovering. Nyligen beslutade Platens styrelse vilka hus som ska renoveras först. Det blir sammanlagt 308 lägenheter i Borensberg samt på Ekön i Motala.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En konsekvens av renoveringsprojekten är att de nya lägenheterna i Borensberg skjuts på framtiden. Hur långt in i framtiden kan Platens vd, Peter Sjerling, inte svara på i dagsläget. Men han konstaterar att renoveringarna kommer att pågå i många år.

– Nya projekt får stå tillbaka under tiden. Det är viktigt att tänka på de hyresgäster vi redan har, säger Peter Sjerling.

Annons
Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Trebarnsfamilj vräks efter bränder, vattenskada och barnens knivlek Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.