Annons

Nynäshamn stoppar försäljning

Nynäshamn Den planerade försäljningen av hyresrätter i Nynäshamnsbostäder blir inte av. Styrelsen i bolaget avbröt enhälligt försäljningen vid gårdagens sammanträde.

På dagens möte med kommunstyrelsen i Nynäshamn drogs ärendet om att sälja 604 av Nynäshamnsbostäders hyresrätter tillbaka. Redan i går stoppade styrelsen för Nynäshamnsbostäder paketet, där hyresrätter i centrala Nynäshamn och delar men inte hela Backlura ingick.

– Det var ett enhälligt beslut. Vi har fortfarande ambitionen att vara en stark aktör på hyresmarknaden och bygga 500 lägenheter på tio år. Och då behöver vi sälja. Men nu tar vi jul och andas och smälter det här, säger vd Greger Nilsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Nynäshamnsposten beror stoppet på att man inte kunnat komma överens med köparen om priset.

Annons

– Vi kan inte låta alla hyresgäster betala för nyproduktionen. Därför kommer vi att öppna för en dialog med Hyresgästföreningen. De 37 lägenheter vi planerar att bygga kan vi finansiera med egen insats, men sedan är det stopp, säger Greger Nilsson.

Hyresgästföreningen har protesterat och haft möten med hyresgästerna och i dag är Jonas Carlsson, ordförande, lättad över beskedet.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Uppenbarligen har verkligheten kommit ikapp. Det lönar sig inte att sälja för att bygga nytt, konstaterar han.

Annons

På fredag kommer Hyresgästföreningen att få information om läget av bostadsbolaget.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.