Annons

Obebyggd tomt väcker frågor

Karlsborg Varför bygger inte Wennergrens hyreshus på sin tomt mitt i Karlsborg? Det undrar både Hyresgästföreningen och kommunledningen.

Tomten ligger mitt i Karlsborg. I dag består den av en vidsträckt gräsmatta, med Rödesunds Torg och Konsum på ena sidan och Vätterns strand på den andra.
– Bättre läge går det inte få. Ett hyreshus här skulle ge de boende både sjöutsikt och gångavstånd till all service som Karlsborg erbjuder.
Det säger Karl-Erik Karlsson, förtroendevald i Hyresgästföreningen.

Sedan omkring tjugo år ägs tomten av det privata bolaget Wennergrens i Hjo. Hyresgästföreningen har under flera år försökt förmå bolaget att börja bygga.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Med tanke på hur snabbt Karlsborgsbostäder fick sina nya lägenheter i kvarteren Boken och Strömmen uthyrda borde det vara en god affär att bygga mer i Karlsborg, säger Karl-Erik Karlsson.
På snabb byggnation hoppas även byggnadsnämndens ordförande Ronny Siderud (S) och samhällsbyggnadschef Håkan Karlsson.
– Självklart vore det bra om en så strategiskt placerad tomt blev bebyggd med bostäder, säger Ronny Siderud.
– Som kommun kan vi inte tvinga en privat aktör att bygga. Men vi för en god dialog med Wennergrens och visar våra prognoser på att bostadsbehovet ökar, säger Håkan Karlsson.

Erik Eriksson är vd för Wennergrens Byggnads AB i Hjo. På frågan om när bolaget planerar att bygga i Karlsborg svarar han så här:
– I dagsläget har vi inga sådana planer. Vi har inget emot Karlsborg, men som vi ser det har Karlsborgsbostäder mättat marknaden med sina nybyggen.
Men det kommunala bostadsbolaget har ju kö?
–  Det talas ofta om köer. Men vad betyder de i praktiken? Hur många vill egentligen flytta till nyproduktion?

Annons
Läs också Här är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Mögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksida

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.