Annons

Obetalda räkningar kan ge hyresgäster kallvatten

Örebro ​Hyresgäster som hyr av SweNor Degerfors kan komma att få duscha kallt från och med måndag. Energibolaget har inte fått räkningarna betalda och hotar med att stänga av värmen.

​Degerfors Energi har meddelat Hyresgästföreningen att värmen ska stängas av redan på måndag. Hyresgästerna kommer då att bli utan värme och varmvatten på obestämd framtid.

Hyresgästföreningen sänder under fredagen ut information till närmare 100  medlemmar, men antalet hyresgäster som berörs är större än så eftersom avstängningen gäller SweNors samtliga fastigheter i bostadsområdena Bruket och Agen i Degerfors.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Om inte hyresvärden på något sätt betalar sina räkningar under helgen och på så sätt undviker att värmen stängs av, kommer Hyresgästföreningen ansöka hos Hyresnämnden om tvångsförvaltning.

Annons

– Det gör vi för att säkerställa att hyresgästerna så snabbt som möjligt ska få varmvattnet tillbaka, säger Carl Henrik Lindmark som är jurist på Hyresgästföreningen i Örebro.

Degerfors Energi har haft problem med obetalda räkningar från den privata hyresvärden SweNor tidigare. Det här är andra gången som energibolaget tvingas hota med att stänga av värmen om betalningen inte snarast kommer in. Förra gången upprättades en betalningsplan i sista stund.

Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

Den här gången gäller det både nya obetalda räkningar och att den tidigare upprättade betalningsplanen inte följts.

Annons

Bakom SweNor Degerfors ligger det norska moderbolaget SweNor Eiendom som enligt SVT:s lokala nyhetsprogram Tvärsnytt har tvångsförvaltade hyresfastigheter i Sundsvall.

Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.