Annons

Obetalda räkningar kan ge hyresgäster kallvatten

Örebro ​Hyresgäster som hyr av SweNor Degerfors kan komma att få duscha kallt från och med måndag. Energibolaget har inte fått räkningarna betalda och hotar med att stänga av värmen.

​Degerfors Energi har meddelat Hyresgästföreningen att värmen ska stängas av redan på måndag. Hyresgästerna kommer då att bli utan värme och varmvatten på obestämd framtid.

Hyresgästföreningen sänder under fredagen ut information till närmare 100  medlemmar, men antalet hyresgäster som berörs är större än så eftersom avstängningen gäller SweNors samtliga fastigheter i bostadsområdena Bruket och Agen i Degerfors.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Om inte hyresvärden på något sätt betalar sina räkningar under helgen och på så sätt undviker att värmen stängs av, kommer Hyresgästföreningen ansöka hos Hyresnämnden om tvångsförvaltning.

Annons

– Det gör vi för att säkerställa att hyresgästerna så snabbt som möjligt ska få varmvattnet tillbaka, säger Carl Henrik Lindmark som är jurist på Hyresgästföreningen i Örebro.

Degerfors Energi har haft problem med obetalda räkningar från den privata hyresvärden SweNor tidigare. Det här är andra gången som energibolaget tvingas hota med att stänga av värmen om betalningen inte snarast kommer in. Förra gången upprättades en betalningsplan i sista stund.

Läs ocksåHar använt för lite varmvatten – hyresgäst sedan 34 år kan vräkasBild över Västra hamnen och Malmö och en vattenkran.

Den här gången gäller det både nya obetalda räkningar och att den tidigare upprättade betalningsplanen inte följts.

Annons

Bakom SweNor Degerfors ligger det norska moderbolaget SweNor Eiendom som enligt SVT:s lokala nyhetsprogram Tvärsnytt har tvångsförvaltade hyresfastigheter i Sundsvall.

Läs också Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.