HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ökad väntetid för bostad i Malmö

Malmö Den som står i bostadskö i Malmö får vänta allt längre på en lägenhet. I fjor ökade kötiden med 171 dagar, vilket innebär en väntetid på i genomsnitt tre år.

Dessutom växte bostadskön med 25 procent eller 11 653 personer. Det totala antalet personer i kön vid årets slut var 58 257 personer. Av dessa var 13 890 aktiva sökande, det vill säga någon som sökt mer än tio lägenheter det gångna året. Det genomsnittliga kötiden var tre år, men är man beredd att bo stort och dyrt kan det gå betydligt fortare att få en lägenhet. En billigare tvåa eller trea i centrala stan tar desto längre tid.

– För den som behöver bostad är varje dag i kön en dag för länge. Bostadsbristen kan inte förmedlas bort, men vi på Boplats Syd kan se till att förmedlingen sker på ett rättvist sätt, där ingen kan fuska eller ta genvägar förbi kön, säger Krister Hjelm, på Boplats Syd, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

Dammfri är det område i Malmö som har längst genomsnittlig kötid (1 634 dagar), följt av Östra Sorgenfri (1 575) och Möllevången (1 557).

Läs också Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Vd:n för Boplats Syd går i pension - ny chef rekryteras från Hyresgästföreningen Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet Nyseparerade Piotr nekades lägenhet – så svarar Einar Mattssons vd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.