Annons

Ökad väntetid för bostad i Malmö

Malmö Den som står i bostadskö i Malmö får vänta allt längre på en lägenhet. I fjor ökade kötiden med 171 dagar, vilket innebär en väntetid på i genomsnitt tre år.

Dessutom växte bostadskön med 25 procent eller 11 653 personer. Det totala antalet personer i kön vid årets slut var 58 257 personer. Av dessa var 13 890 aktiva sökande, det vill säga någon som sökt mer än tio lägenheter det gångna året. Det genomsnittliga kötiden var tre år, men är man beredd att bo stort och dyrt kan det gå betydligt fortare att få en lägenhet. En billigare tvåa eller trea i centrala stan tar desto längre tid.

– För den som behöver bostad är varje dag i kön en dag för länge. Bostadsbristen kan inte förmedlas bort, men vi på Boplats Syd kan se till att förmedlingen sker på ett rättvist sätt, där ingen kan fuska eller ta genvägar förbi kön, säger Krister Hjelm, på Boplats Syd, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dammfri är det område i Malmö som har längst genomsnittlig kötid (1 634 dagar), följt av Östra Sorgenfri (1 575) och Möllevången (1 557).

Annons
Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Gratis kommunal bostadskö försvinner och ersätts av större som kostar Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Dömde skattefuskarens förklaring - ville lura till sig ett lägenhetskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.