Annons

Okänd familj bodde i lägenheten – men hyresgästen får bo kvar

Göteborg Mannen verkade aldrig befinna sig i sin lägenhet och en ny familj hade flyttat in i den. Svart uthyrning enligt hyresvärden. Men hyresnämnden säger ändå nej till uppsägning.

Mannen bodde i flera år i lägenheten i nordöstra Göteborg tillsammans med sin fru. I höstas bytte emellertid hustrun folkbokföringsadress till en annan bostad. Mannen står fortfarande skriven på den första lägenheten, men enligt hyresvärden bor han inte längre där.

Vid flera tillfällen ska nämligen en av fastighetsägarens husvärdar ha stött på en annan familj i lägenheten, bestående av två vuxna och tre barn.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samtal med den nyinflyttade familjen ska de rakt ut ha sagt att mannen inte längre bor i lägenheten, utan har flyttat till samma adress som hustrun.

Vid besök i lägenheten ska husvärden också ha märkt att möbleringen förändrats mellan att mannen bodde där och den nya familjen påträffades. Enligt värden har mannen inte befunnit sig i lägenheten vid något av de besök som gjorts.

Annons

Mannen själv menar att han skilt sig från hustrun samt lider av flera sjukdomsbesvär, och att han av dessa anledningar fått mycket hjälp från familj och släktingar.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

De ska enligt honom vid några tillfällen också ha övernattat i lägenheten. Mannen uppger att han har sin fasta bostad i lägenheten och alltså inte bor någon annanstans.

Hyresnämnden går i ärendet på mannens linje, och menar att det inte finns tillräckliga bevis för att han ska ha bott på någon annan plats. Enligt hyresnämnden har värden dessutom inte gett mannen någon tillsägelse innan de sa upp kontraktet, vilket inneburit att han inte fått möjlighet att åtgärda det möjliga felet.

Annons

Beslutet kan komma att överklagas.

Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.