HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ökat stöd till gräsrötterna

Blekinge Hyresgästföreningen Sydost satsar på att utveckla folkrörelsen. En ny enhet skapas som bara ska ägna sig åt föreningens förtroendevalda.

Tidigare har samma person delat sin tjänst med att jobba både med boinflytande, där bostadsbolagen betalar tjänsten, och föreningsstöd, där Hyresgästföreningens medlemspengar används. Men i höst drar en ny organisation i gång på allvar.

Tjänsterna renodlas, antingen jobbar man med boinflytande, en verksamhet som vänder sig till alla hyresgäster, och får sin lön via bostadsbolagen. Eller så jobbar man som folkrörelseutvecklare och finansieras helt av medlemspengar. Folkrörelseutvecklarna bildar även en egen enhet och förutom internrekrytering sker två nyanställningar.

Läs ocksåKritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsareKenneth Gustavsson, Hyresgästföreningen, och skiss på visselblåsare.

– Jag tror att det här blir jättebra. Vi gör detta för att vi vill göra en extra satsning på folkrörelsen. Och det här blir även mer renodlat gentemot bolagen. Det blir tydligare att man jobbar med boinflytande, än när det är delade tjänster, berättar Björn Johansson, regionordförande i Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

Totalt kommer åtta personer att verka som stöd för de förtroendevalda i regionen som omfattar sex län; Kronoberg, Jönköping, Östergötland, Blekinge, Kalmar och Gotland.

– De ska stödja den förtroendemannaorganisation som finns och även fånga upp nytt engagemang och stödja det, både på föreningsnivå och ned på bostadsområdesnivå, säger Björn Johansson.

Annons
Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.

Folkrörelseutvecklarna kommer att ha sina tjänster placerade i Norrköping, Motala, Jönköping, Visby, Växjö, Kalmar och Karlshamn.

Läs också Värden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstäda Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.