HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Omedelbar tvångsförvaltning i Trelleborg efter avstängd el

Trelleborg Hyresnämnden beslutade på fredagen om omedelbar tvångsförvaltning av fastigheten på Stavstensvägen 71 efter att elen stängts av.

Det var på tisdagen som strömmen försvann på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter att ägaren, en 39-årig kvinna underlåtit att betala elräkningen. Skulden till Trelleborgs energi uppgår till drygt 40 000 kronor. Hyresgästföreningen agerade omedelbart genom att kräva tvångsförvaltning av huset för att rädda elförsörjningen åt de fyra hyresgästerna.

– Ett längre avbrott av elleverans till fastigheten skulle medföra stora problem för hyresgästerna, därför är det viktigt att agera snabbt, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

På fredagen beslutade hyresnämnden om tillfällig tvångsförvaltning. Smygehamnsbostäder utses till ny förvaltare för fastigheten. Det innebär att hyresgästerna får tillbaka fastighetselen och hushållselen. Trelleborgs energi hade inför sammanträdet förklarat att man kommer att sätta på elen igen om ett interimistiskt beslut om tvångsförvaltning fattas av nämnden.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.