HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Omstart med sångglädje i Mantorp

Mjölby Den populära allsången för hyresgäster i Mantorp är tillbaka. På nypremiären blev det fullt hus på Magasinsvägen.

Bristande engagemang ledde till att den lokala hyresgästföreningen tvingades lägga ner sin verksamhet för några år sedan. Men många hyresgäster har saknat de aktiviteter som brukade ordnas, berättar Mona Andersson, som bor i området.

Tillsammans med Britt-Marie Samuelsson och ytterligare några grannar valde hon att starta upp igen och i höstas bildades en arbetsgrupp.

Läs ocksåHög byggtakt hos Bostadsbolaget i Mjölby

— Vi hade allsång för tre, fyra år sedan och det är många som har undrat om vi inte skulle kunna köra det igen så nu gör vi det, säger Mona Andersson.

Ett 40-tal personer har anmält sig till nypremiären och det är också så många som får plats i föreningslokalen på Magasinsvägen.

På plats för att leda allsången är tre femtedelar av lokala bandet Langekvintetten.

Läs ocksåMantorp kan få nya hyreshus

— Bre gärna på med östgötskan, då brukar jag bli glad! uppmanar sångerskan Lillemor Persson.

Deltagarna hakar på och stämningen är uppsluppen.

Läs ocksåLinn delar hem med 58 andra ungdomar

— Jag blev så glad när vi fick en lapp i brevlådan om att det skulle bli allsång, säger Britt-Marie Fornander, som hoppas få chans att sjunga till sin favoritsång ”Idas sommarvisa” under kvällen.

Gunnel Larsson, Therese Ludvigsson och Britt-Marie Fornander (närmast kameran) tycker att det är roligt att allsången har väckts till liv igen.

Tanken är att allsångskvällen bara ska vara den första av fler aktiviteter. Till hösten kommer Britt-Marie Samuelsson att ordna kafé i samma lokal en gång i veckan, för att grannarna ska få tillfälle att umgås med varandra.

— Vi har även fått förfrågan om att ordna stand up comedy, så det kan det också bli framöver, säger Emil Wirebro, Hyresgästföreningens verksamhetsutvecklare.

Läs också Enkät om nya hyreslägenheter i Mantorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.