Annons

”Otrevlig” hyresgäst får bo kvar

Kronoberg En hyresgäst i Ljungby anklagas för att har kört bil på gräsmattan och varit otrevlig mot sina grannar. Men att bara påstå detta räcker inte för att säga upp hyreskontraktet, anser hyresnämnden som beslutar att hon får bo kvar.

Den 57-åriga kvinnan bor hos en privat hyresvärd i Ljungby och blev i höstas uppsagd från sin lägenhet. Det är en rad påståenden från hyresvärden som ligger bakom att de inte vill ha kvar henne som hyresgäst.

Hon ska ha orsakat en vattenskada genom att hon inte stängt av ett bevattningssystem ordentligt, kört bil på gräsmattan och varit hotfull och otrevlig mot sina grannar. Kvinnan håller inte alls med om detta.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att för att ett hyresavtal ska upphöra måste hyresvärden någorlunda kunna precisera vilka händelser talan grundas på. Hyresvärden måste dessutom kunna bevisa de olika händelserna om de bestrids av hyresgästen. Nämnden skriver att många av de störningar i boendet som hyresvärden påstår att kvinnan gjort sig skyldig till är opreciserade vilket leder till att de är svåra att bevisa.

Hyresnämnden anser att det som hyresvärden kunnat bevisa om hyresgästens uppträdande inte är tillräckligt allvarligt för att det ska leda till att hon måste flytta. Nämnden beslutar att hon ska få bo kvar i lägenheten

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.