Annons

”Otrevlig” hyresgäst får bo kvar

Kronoberg En hyresgäst i Ljungby anklagas för att har kört bil på gräsmattan och varit otrevlig mot sina grannar. Men att bara påstå detta räcker inte för att säga upp hyreskontraktet, anser hyresnämnden som beslutar att hon får bo kvar.

Den 57-åriga kvinnan bor hos en privat hyresvärd i Ljungby och blev i höstas uppsagd från sin lägenhet. Det är en rad påståenden från hyresvärden som ligger bakom att de inte vill ha kvar henne som hyresgäst.

Hon ska ha orsakat en vattenskada genom att hon inte stängt av ett bevattningssystem ordentligt, kört bil på gräsmattan och varit hotfull och otrevlig mot sina grannar. Kvinnan håller inte alls med om detta.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att för att ett hyresavtal ska upphöra måste hyresvärden någorlunda kunna precisera vilka händelser talan grundas på. Hyresvärden måste dessutom kunna bevisa de olika händelserna om de bestrids av hyresgästen. Nämnden skriver att många av de störningar i boendet som hyresvärden påstår att kvinnan gjort sig skyldig till är opreciserade vilket leder till att de är svåra att bevisa.

Hyresnämnden anser att det som hyresvärden kunnat bevisa om hyresgästens uppträdande inte är tillräckligt allvarligt för att det ska leda till att hon måste flytta. Nämnden beslutar att hon ska få bo kvar i lägenheten

Annons
Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.