HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Planerar för flera studentbostäder i Karlskrona

Karlskrona Karlskronahem vill bygga om vindar på Minervavägen i Karlskrona för att skapa 60 nya studentlägenheter till höstterminen 2018.

Karlskronahem har fått i uppdrag att bygga 400 nya studentbostäder. Nu planerar bolaget för att bygga om vindsutrymmen på studentbostadshusen på Minervavägen. Det kan ge ett 60-tal bostäder till studenter, skriver Blekinge läns tidning.

– Det är förråd där nu, men många står tomma. Vi tittar på olika platser där det kan lämpa sig för fler lägenheter. Detta är ett projekt vi jobbar med, säger Ulf Klint, teknisk chef på Karlskronahem, till Blekinge läns tidning.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Bygglov finns men om och när husen ska byggas om är ännu inte bestämt men målet är att nya studentbostäder ska kunna vara klara till höstterminen 2018.

Annons

Flera ombyggnadsprojekt har fått bygglov för studentlägenheter i Karlskrona. Bland annat finns planer på ett 60-tal korridorsrum i gamla länstyrelsens lokaler, Stenbergs gränd/Ronnebygatan. Ytterligare bygglov finns för Saltövägen (tidigare tryckeribyggnad), Stumholmen (kontor), Fortifikationsgatan (hus rivet till hälften), och Amiralitetstorget/Vallgatan (källarplan).

Karlskrona var en av elva kommuner i landet som rödlistades i Sveriges förenade studentkårers bostadsanalys för 2016: Tufft för studenter att finna bostad

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.