Annons

Planerar för flera studentbostäder i Karlskrona

Karlskrona Karlskronahem vill bygga om vindar på Minervavägen i Karlskrona för att skapa 60 nya studentlägenheter till höstterminen 2018.

Karlskronahem har fått i uppdrag att bygga 400 nya studentbostäder. Nu planerar bolaget för att bygga om vindsutrymmen på studentbostadshusen på Minervavägen. Det kan ge ett 60-tal bostäder till studenter, skriver Blekinge läns tidning.

– Det är förråd där nu, men många står tomma. Vi tittar på olika platser där det kan lämpa sig för fler lägenheter. Detta är ett projekt vi jobbar med, säger Ulf Klint, teknisk chef på Karlskronahem, till Blekinge läns tidning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bygglov finns men om och när husen ska byggas om är ännu inte bestämt men målet är att nya studentbostäder ska kunna vara klara till höstterminen 2018.

Annons

Flera ombyggnadsprojekt har fått bygglov för studentlägenheter i Karlskrona. Bland annat finns planer på ett 60-tal korridorsrum i gamla länstyrelsens lokaler, Stenbergs gränd/Ronnebygatan. Ytterligare bygglov finns för Saltövägen (tidigare tryckeribyggnad), Stumholmen (kontor), Fortifikationsgatan (hus rivet till hälften), och Amiralitetstorget/Vallgatan (källarplan).

Karlskrona var en av elva kommuner i landet som rödlistades i Sveriges förenade studentkårers bostadsanalys för 2016: Tufft för studenter att finna bostad

Annons
Läs ocksåGodsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går"Tvådelad bild. Ena bilden visar en tvättstuga som är i dåligt skick. På den andra bilden ser man en kruka på en kabeltrumma i förgrunden. Därefter utsikt över en stor gräsmatta och i bakgrunden syns ett vitt hus.
Läs också Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Renoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar" Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.