HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Porten rasade ner på Gun

Norrköping Gun Granlund fick skallskador när hennes garageport plötsligt föll ner. Det var andra gången porten rasade, men hyresvärden Ståhls anser att garagen är ofarliga.
Foto: Jakob Kindesjö
Gun Granlund vid porten som rasade ner på henne, då ena väggfästet släppte

Det var den 6 augusti förra året som Gun Granlund skulle ta bilen för att åka iväg och handla. Men när hon gick in i garaget på Skogvaktaregatan i Norrköping ramlade porten ner på henne.

– Jag har minnesluckor över vad som hände, det känns ganska jobbigt, säger hon.

Läs ocksåStåhls slutar med bostäder

Gun fick en inre blödning i huvudet och fick genomgå operation på neurokirurgen i Linköping. I dag, mer än åtta månader senare, lider hon fortfarande av besvär från olyckan. Händelsen har även lämnat fysiska spår i form av en grop i skallbenet.

– Jag har huvudvärk varenda natt och minnet och humöret är inte som det ska vara. Likaså när jag går ut vill jag hålla i någon för jag känner mig inte stabil. Sedan är det tröttheten, jag skulle kunna somna nu direkt. Ingen vet hur länge jag ska ha det så här.  

Utöver ett presenkort på 500 kronor har Ståhls försäkringsbolag erbjudit henne 2 400 kronor som ersättning för skadorna.

Läs ocksåHeimstaden köper Henry Ståhls

– Det känns som ett skämt med tanke på vad som hänt mig. Men inte en enda gång har de ringt och frågat hur jag mår. Vi har bott hos Ståhls i trettio år, de kunde väl ha ringt, säger hon.

Enligt Gun Granlund är det inte första gången som det varit problem med garagen.

– Vår port har rasat ner en gång förut, men då klarade vi oss. I grannhuset har det också varit en som rasat ner. Firman som kom hit och kollade sa ”herregud, vilka dåliga portar.” Varför gör de inget åt dem?

Läs ocksåDe vill höja hyran med 1,5 procent

Gun har nu fått hjälp av Hyresgästföreningen för att få ut ersättning för olyckan.

– Vi avvaktar ett nytt bud från försäkringsbolaget. Om vi inte är nöjda, så kommer vi driva det vidare, säger Zeljko Kranjec, juristchef på Hyresgästföreningen i region Sydost.

Men hyresvärden Ståhls vill till en början inte ge några kommenterar alls om händelsen.

– Vi kommenterar aldrig ett enskilt fall. När det gäller frågan om ersättning så har vi lämnat över ärendet till vårt försäkringsbolag, säger Thomas B Walden, informationschef på Henry Ståhl Fastigheter AB.

Men att bolaget inte hört av sig till Gun är något man ångrar.

– Det är riktigt dåligt av oss, vi borde hört av oss.   

Tre garageportar ska ha rasat ner i det här området. Vidtar ni några åtgärder efter det som hänt Gun?

– Det finns inga liknande fall vad jag känner till. Det sker en regelbunden tillsyn och vi följer reparations- och underhållsplaner. Vi vidtar inga extra åtgärder utifrån detta.

Så portarna är inte farliga?

– Jag är ingen tekniker, men de är absolut inte farliga, säger Thomas B Walden på Ståhls.

Läs också 100 nya lägenheter i Industrilandskapet Östgötavärdar prisade på gala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.