Annons

Rapporterade inte lägenhetsbrand – krävs på över halv miljon kronor

Malmö Lägenheten var vattenskadad med spår av en brand i köket. MKB visste ingenting och tror sig ha avslöjat en svartuthyrning. Nu ska hyresnämnden avgöra om det räcker för att kasta ut hyresgästen.

För två år sedan brann det i lägenheten på Nydala. Enligt MKB:s uppgifter förmodligen i samband med en torrkokning på spisen, eller att olja i en stekpanna fattat eld. Spisen gick sönder och delar av köksinredningen skadades av brand och sot. Men det var först 2019 som värden fick reda på vad som hade hänt, och då av en slump vid en inspektion. 

Nu vill MKB att hyresgästen står för 600 000 kronor i kostnader för totalrenovering av flera rum i bostaden. Kontraktet är redan uppsagt och fallet överlämnat till hyresnämnden. Mannen har inte lämnat några egna uppgifter eller förklaringar till domstolen men MKB menar att han “brustit i sin vårdplikt”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

Samtidigt som brandskadorna upptäcktes vad som beskrivs som en “pågående vattenskada” vilket syntes på golv, väggar och lister. Enligt en saneringsfirma som anlitats av värden pekar höga fuktvärden i flera rum på att det varit en översvämning i lägenheten som aldrig åtgärdats.

Eftersom inga skador rapporterats och hyresgästen inte kunnat redogöra för vad som hänt drar MKB slutsatsen att hyresgästen inte bott där och adderar även en olovlig andrahandsuthyrning till anklagelserna.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.

Hem & Hyra har inte lyckats komma i kontakt med hyresgästen.

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta Hyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.