Annons

Rejält hyreskrav från Svenbo

Svenljunga Svenbo vill höja hyrorna med nästan 5 procent från 1 januari. Det är bland de högsta kraven i Västra Götaland.

I morgon sätter sig kommunala bostadsbolaget i Svenljunga – Svenbo – och Hyresgästföreningen och förhandlar om årets hyror. Det sent inkomna kravet ligger strax under 5 procent.

– Det är riktigt högt men vår strävan är så låg höjning som möjligt, säger Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon är förvånad över att Svenbo vill höja hyrorna från 1 januari vilket gör att de över 600 hyresgästerna riskerar att drabbas av retroaktiva hyreshöjningar.

Annons

– När vi pratat med varandra har jag föreslaget förändringsdatum från 1 april eftersom förhandlingarna startar så långt in i året. Lyckas vi inte komma överens om ett senare datum blir det extra svårt för hyresgästerna, säger Ann-Christin Josefsson.

Ökade kostnader för kommunala taxor och för en högre värmeförbrukning än väntat är de skäl för sitt krav som Svenbo anger till Hyresgästföreningen.

Läs ocksåLediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad

Det nationella snittet för hyreskrav ligger på nästan 4 procent.

Annons

Hem & Hyra har sökt Svenbo utan resultat.

Läs också Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Exklusiv intervju: Svenbo:s sparkade vd ger sin version "Skamlig hantering av vd-frågan" - Avgående Svenbo-ordförande är djupt kritisk Befarar nytt kaos hos Svenbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.