HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rekordmånga medlemmar i norra Skåne och Halland

Halland Medlemsmässigt blev förra året mycket bra för Hyresgästföreningens region norra Skåne. Aldrig tidigare har man varit så många.

Hyresgästföreningen Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra och mellersta Skåne samt södra Halland.

När 2014 gick över i 2015 kunde regionen konstatera att antalet medlemmar aldrig har varit så många.

Läs ocksåKritiserad hyresgästbas föreslås till ny hög post – trots larm från visselblåsareKenneth Gustavsson, Hyresgästföreningen, och skiss på visselblåsare.

– Jag tror att det har många orsaker. Färre har gått ur. Många tycker det är en trygghet att vara med. Förra året hade vi också en kampanj där vi bland annat syntes på bussar, säger enhetschef Johan Perup.

Vid årsskiftet hade regionen exakt 43 912 medlemmar.

Annons

Enligt Johan Perup har medlemmarna under flera år stadigt blivit fler. Det kan i viss mån förklaras med att det byggs en hel del hyresrätter men många försvann också under åren med ombildningar. Målet är nu att medlemsantalet ska nå 44 000.

Läs ocksåEfter årets rekordhöjning – nu kommer nästa hyressmäll, Lars, 71: ”Ett svek”Lars Toftmar, hyresgäst i Ystad.

– Förhoppningen är att fortsätta öka. Om det är någonting som vi kan sikta in oss på så är det att bli fler inom allmännyttan. Där är vi färre än inom de privata bestånden. Inte minst för vår legitimetet är det viktigt.

Läs mer:

Annons

Stort medlemstapp i södra Skåne

Läs ocksåVärden bröt upp Rogers källarförråd - skulle vårstädaMan som sitter i en fåtölj.
Läs också Efter flera misstag - nu får hyresgästerna anmäla felen till en jurist Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.