Annons

Rekordmånga medlemmar i norra Skåne och Halland

Halland Medlemsmässigt blev förra året mycket bra för Hyresgästföreningens region norra Skåne. Aldrig tidigare har man varit så många.

Hyresgästföreningen Region norra Skåne består av 24 kommuner i norra och mellersta Skåne samt södra Halland.

När 2014 gick över i 2015 kunde regionen konstatera att antalet medlemmar aldrig har varit så många.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tror att det har många orsaker. Färre har gått ur. Många tycker det är en trygghet att vara med. Förra året hade vi också en kampanj där vi bland annat syntes på bussar, säger enhetschef Johan Perup.

Vid årsskiftet hade regionen exakt 43 912 medlemmar.

Annons

Enligt Johan Perup har medlemmarna under flera år stadigt blivit fler. Det kan i viss mån förklaras med att det byggs en hel del hyresrätter men många försvann också under åren med ombildningar. Målet är nu att medlemsantalet ska nå 44 000.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Förhoppningen är att fortsätta öka. Om det är någonting som vi kan sikta in oss på så är det att bli fler inom allmännyttan. Där är vi färre än inom de privata bestånden. Inte minst för vår legitimetet är det viktigt.

Läs mer:

Annons

Stort medlemstapp i södra Skåne

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.