HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshem köper 652 lägenheter i Väsby

Upplands Väsby Kommunala bostadsbolaget Bo i Väsby med 652 lägenheter säljs till Rikshem för 720 miljoner. Den nya ägaren ska också bygga uppemot 500 hyresrätter och bostadsrätter i kommunen.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Rikshem har ambitionen att bli Sveriges största bostadsbolag. Med det i åtanke är köpet av över 600 lägenheter i Upplands Väsby helt logiskt. I affären med kommun ingår också ett löfte att bostadsbolaget ska bygga 400 – 500 lägenheter de närmaste åren. Rikshems vice vd Ilija Batljan räknar med att det blir cirka 300 hyresrätter och 150-200 bostadsrätter.

– Bostadsrätter är inte huvudfokus på oss men vi vill ha blandade upplåtelseformer så att de som vill äga sitt boende men gillar området kan bo kvar. Vi tror det ökar attraktiviteten för området att det finns blandade upplåtelseformer, säger han.

Läs ocksåHyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"Erik Lindgren vid sitt tidigare lägenhetshus i Gottsunda i Uppsala. Erik bestred sin flytträkning som han tyckte var märklig och inte ville betala.

Kommunfullmäktige i Upplands Väsby väntas fatta det formella beslutet att sälja bolaget den 15 juni. Rikshem väntas ta över fastigheterna den 18 augusti 2015.

Läs också Rikshem vill ha tusentals kronor för fuktskadade köksluckor – trots att Javed felanmälde Gränbybor hotades med uppsägning för sina uteplatser – hyresgästen Fatma: "Kränkande" Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Glädjebeskedet: Carina lovades 700 kronor i ersättning för elstötar – får nu 21 000 av ny Rikshemchef

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.