Annons

Rymoen backar: ”Det är så mycket trams”

Nora Det är inte tal om att personal ska sägas upp, om höjda hyror eller sålda lägenheter, det menar Noras kommunalråd Tom Rymoen (M).- Det är rapportens detaljer: det är "bör" och "kan".​

I torsdags förra veckan kunde Hem & Hyra berätta att en konsultrapport föreslog att Norabostäder borde säga upp hela personalstyrkan, sälja 200 av sina 700 lägenheter och höja hyran med ytterligare tre procent redan i år.

Sedan dess har cirkusen varit igång och kommunalrådet Tom Rymoen har varit med i nyheterna på P4 Örebro, Tvärsnytt och i Nerikes Allehanda.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men överallt har han blivit missförstådd, säger han till Hem & Hyra.
– Det är trams överallt. Missförstånd och rykten – nu reder vi ut det här en gång för alla: Det beslutet rör i dag är att göra en omorganisation för att bilda ett holdingbolag.

Annons

Varför har inte det kommit fram under de intervjuer du gjort?

– Jag har inte fått chans att berätta det.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Så kan det ju vara i tidningar, att reportern väljer att inte skriva vissa saker du sagt. Men jag har inte hört dig säga något om detta vare sig i radion eller i tv?
 
-Nej, jag satt med en hel massa saker jag ville ta upp i det där ”Rakt på sak” på radion. Men hon var väldigt duktig på att inte ge mig chans att säga det. Och tv ställde inte sådana frågor.
 
Så om jag förstår dig rätt kommer ni inte besluta om uppsägningarna, försäljningarna eller hyreshöjningar i dag?
– Nej! Det är detaljer i rapporten: det är ”bör” och
”kan”. Vi ska fatta beslut om att göra en omorganisation för att dela upp bolaget i två delar: en del som har hand om kommunfastigheter och en som tar hand om allmännyttan. Det är något som kommer gagna hyresgästerna att de inte får betala för andra saker än det som har med boendet att göra. Kanske räcker det med den omorganisationen för att företagen ska komma på fötter igen. Om inte kan det bli tal om att vi får titta på de andra förslagen i rapporten. Men det står väldigt långt ner i prioritet och så har vi resonerat hela tiden, säger TomRymoen.​

Läs också Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.