HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Samtal om Stockholmsmodellen återupptas

Stockholm De kommunala bostadsbolagen i Stockholm och Hyresgästföreningen intensifierar nu samtalen om Stockholmsmodellen. Utan Fastighetsägarna, som lämnat samarbetet.

För två veckor sedan meddelade Fastighetsägarna Stockholm att de lämnar diskussionerna i den partssammansatta Hyreskommittén om Stockholmsmodellen. Nu tar de som är kvar, Hyresgästföreningen och de tre stora kommunala bostadsbolagen i Stockholm, nya tag.

– Vi stänger inga dörrar. Fastighetsägarna Stockholm, som har lämnat samarbetet, är välkomna tillbaka säger Pelle Björklund, ordförande i styrgruppen för Hyreskommittén.

Läs ocksåÖkad trygghet och knarkbeslag – stora vinster med projektet ”Trygga trappan”

En bättre ordning och reda på hyrorna i Stockholm är både viktigt och nödvändigt, för att minska antalet tvister och göra hyressättningen begriplig.

– Vi känner även fortsättningsvis ett stort ansvar för detta och fördjupar därför samarbetet, som vi gemensamt upplever som mycket konstruktivt. Vi vill utarbeta ett system som är så bra och förankrat att det får betydelse för all hyressättning i Stockholm. Därför beklagar vi att Fastighetsägarna Stockholm har lämnat samarbetet, säger Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Stockholm, i ett pressmeddelande.

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.