Annons

Samtal om Stockholmsmodellen återupptas

Stockholm De kommunala bostadsbolagen i Stockholm och Hyresgästföreningen intensifierar nu samtalen om Stockholmsmodellen. Utan Fastighetsägarna, som lämnat samarbetet.

För två veckor sedan meddelade Fastighetsägarna Stockholm att de lämnar diskussionerna i den partssammansatta Hyreskommittén om Stockholmsmodellen. Nu tar de som är kvar, Hyresgästföreningen och de tre stora kommunala bostadsbolagen i Stockholm, nya tag.

– Vi stänger inga dörrar. Fastighetsägarna Stockholm, som har lämnat samarbetet, är välkomna tillbaka säger Pelle Björklund, ordförande i styrgruppen för Hyreskommittén.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

En bättre ordning och reda på hyrorna i Stockholm är både viktigt och nödvändigt, för att minska antalet tvister och göra hyressättningen begriplig.

– Vi känner även fortsättningsvis ett stort ansvar för detta och fördjupar därför samarbetet, som vi gemensamt upplever som mycket konstruktivt. Vi vill utarbeta ett system som är så bra och förankrat att det får betydelse för all hyressättning i Stockholm. Därför beklagar vi att Fastighetsägarna Stockholm har lämnat samarbetet, säger Simon Safari, ordförande i Hyresgästföreningen Stockholm, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Ny överenskommelse – så mycket höjer Svenska Bostäder hyran för 28 000 lägenheter Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.