Annons

SBB köper av Kopparstaden igen

Dalarna I dag blev kommunala Kopparstadens försäljning av 158 lägenheter i Hofors och Korsnäs klar. Köpare är Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som i fjol köpte 454 lägenheter i Bojsenburg av Kopparstaden.
Foto: Kopparstaden
Samhällsbyggnadsbolaget köper 158 lägenheter i Korsnäs och Hosjö av Kopparstaden.

Samhällsbyggnadsbolaget äger nu 7 000 hyreslägenheter i landet varav nära 2 000 lägenheter i Dalarna. I fjol köpte företaget förutom lägenheterna i Bojsenburg också ett lägenhetsbestånd i Kvarnsveden. De äger också lägenheter i Orsa, Säter, Smedjebacken och Ludvika sedan de köpte fastighetsbolaget Kopparleden.

De lägenheter som nu ska säljas har adresserna Bruksgatan 2-4 och Stationsvägen 22 i Korsnäs och Vallvägen 1-6 i Hosjö.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ett pressmeddelande skriver Kopparstadens vd Pernilla Wigren:
– Vi är mycket nöjda med affären och vi känner oss trygga med att hyresgästerna kommer att få en ny långsiktig ägare. Vi känner oss också trygga med försäljningen baserad på erfarenheterna från förra försäljningen, de har skött sig mycket bra både mot oss och de berörda hyresgästerna.

Annons

Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan säger till Hem & Hyra att Dalarna är en stor och viktig region för företaget:

– Vi är redan stora i Dalarna men bostadsförvaltning är en verksamhet som är beroende av en en bra förvaltningsorganisation. Och för att det ska fungera bra så behövs ett visst fastighetsbestånd, därför köper vi nu ytterligare lägenheter av Kopparstaden.

Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

 

Annons

 

Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.