Annons

Skarp kritik mot Victoria Park

Borås Hyresgästföreningen går till angrepp mot Victoria Parks uthyrningsregler på Hässleholmen i Borås. ”De är människofientliga.”

Tidigare i veckan berättade Borås tidning att Victoria Park, som köpt 900 lägenheter av allmännyttan i Borås,  inte hyr ut till någon som saknar jobb.

– För att lyfta Hässleholmen är det viktigt att de som flyttar in har ett arbete, så att man inte förstärker arbetslöshet och utanförskap, sa Per Ekelund, fastighetschef hos Victoria Park till tidningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu reagerar Hyresgästföreningen. Och regionordförande i BohusÄlvsborg-Skaraborg, Lennart Derehag, är inte nådig i sin kritik. Han menar att de nya reglerna är människofientliga.

– Jag blev riktigt upprörd när jag hörde talas om detta. Det går emot allt jag tror på. Att man ska behandla alla människor lika. Jag kan inte låta bli att fundera på om det var detta politikerna ville när de beslutade om att sälja. Jag kan inte tänka mig att de räknat med den här effekten, säger han.

Annons

Victoria Parks fastighetschef menade att man skulle se på uthyrningsreglerna som ett led i att bryta segregationen, att de är tänkta att lyfta Hässleholmen och inte bidra till att belasta området ytterligare med tanke på att arbetslösheten är relativt hög redan i dag. Men den ambition ger Lennart Derehag på Hyresgästföreningen inte mycket för.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

– Man kan inte förändra bostadssegregationen genom att stänga människor ute, genom att stämpla dem. Det jag tror på är att höja bostadsstandarden, sköta underhållet, ta hand om utemiljöerna och se till att människor har något att göra.

Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås som ställde sig bakom försäljningen i en överenskommelse med moderaterna är också kritisk.

Annons

– Jag tycker inte att det är ett acceptabelt agerande från Victoria Park. Vi kommer att ta kontakt med bolaget, men jag är osäker på vilka juridiska möjligheter vi har att påverka, säger han till Borås Tidning.

Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.
Läs också Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.