HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skarp kritik mot Victoria Park

Borås Hyresgästföreningen går till angrepp mot Victoria Parks uthyrningsregler på Hässleholmen i Borås. ”De är människofientliga.”

Tidigare i veckan berättade Borås tidning att Victoria Park, som köpt 900 lägenheter av allmännyttan i Borås,  inte hyr ut till någon som saknar jobb.

– För att lyfta Hässleholmen är det viktigt att de som flyttar in har ett arbete, så att man inte förstärker arbetslöshet och utanförskap, sa Per Ekelund, fastighetschef hos Victoria Park till tidningen.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Nu reagerar Hyresgästföreningen. Och regionordförande i BohusÄlvsborg-Skaraborg, Lennart Derehag, är inte nådig i sin kritik. Han menar att de nya reglerna är människofientliga.

– Jag blev riktigt upprörd när jag hörde talas om detta. Det går emot allt jag tror på. Att man ska behandla alla människor lika. Jag kan inte låta bli att fundera på om det var detta politikerna ville när de beslutade om att sälja. Jag kan inte tänka mig att de räknat med den här effekten, säger han.

Victoria Parks fastighetschef menade att man skulle se på uthyrningsreglerna som ett led i att bryta segregationen, att de är tänkta att lyfta Hässleholmen och inte bidra till att belasta området ytterligare med tanke på att arbetslösheten är relativt hög redan i dag. Men den ambition ger Lennart Derehag på Hyresgästföreningen inte mycket för.

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

– Man kan inte förändra bostadssegregationen genom att stänga människor ute, genom att stämpla dem. Det jag tror på är att höja bostadsstandarden, sköta underhållet, ta hand om utemiljöerna och se till att människor har något att göra.

Ulf Olsson (S), kommunalråd i Borås som ställde sig bakom försäljningen i en överenskommelse med moderaterna är också kritisk.

– Jag tycker inte att det är ett acceptabelt agerande från Victoria Park. Vi kommer att ta kontakt med bolaget, men jag är osäker på vilka juridiska möjligheter vi har att påverka, säger han till Borås Tidning.

Läs ocksåÖver 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda
Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.