Annons

Skellefteå kommun startar blogg om stadsplanering

Skellefteå ​Tjänstemännen på Skellefteå kommun ska börja blogga. I alla fall en av dem. Planarkitekt Carl-Henrik Barnekow vill förbättra dialogen mellan kommunen och dess invånare.

​Syftet med bloggen är att lyfta fram de större projekt som pågår i staden och få in synpunkter från kommuninvånarna. Initiativtagare är planarkitekt Carl-Henrik Barnekow.

– Det här är ett av många steg framåt för att förbättra dialogen mellan medborgare och kommunen kring frågor som rör stadsplanering, säger Barnekow i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Den som går in på bloggen kan bland annat hitta information om de pågående projekten kring busstorget och den fördjupade översiktsplanen för Skellefteå centrum. Och redan är det några skelleftebor som har varit med och tyckt till. Bland annat om olika trafiklösningar för funktionsnedsatta.

Men här finns också en traditionella blogg där Barnekow berättar om arbetet på planavdelningen och lite personliga reflektioner.

Annons

Bloggen drivs av planavdelningen på bygg- och miljökontoret tillsammans med planeringsavdelningen på kommunledningskontoret. Men den ska inte ta över utställningar och samråd, utan vara ett komplement.

Läs ocksåÅses stadsvandring blottlägger gränserna i GränbyÅse Richard i röd kortärmad topp och jeansshorts, långt grått hår och glasögon, berättar ooch gestikulerar omgiven av deltagarna i stadsvandringen. De står intill en aprikosfärgad husvägg och i ett fönster speglas laxrosa bostadshus och grönska.

– Självklart kommer vi att fortsätta som tidigare med granskningar (utställningar) och samråd etcetera. Inget sådant förändras utan detta blir ytterligare en väg för oss att nå ut, säger Carl-Henrik Barnekow.

Bloggen ska utvärderas kring årsskiftet för att se om det lett till förbättringar i kommunikationen kring de större projekten.

Annons

Länk till stadsplaneringsbloggen

Läs ocksåForskarkritik mot satsning på utsatta områden i Göteborg
Läs också Vill omvandla Uddevalla på kanadensiskt vis Kvinnliga företagare nobbar Husby Ännu få konkreta exempel på feministisk stadsplanering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.