HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skrek fula ord – måste flytta

Nyheter En 70-årig kvinna i Helsingborg störde grannar och skrek fula ord åt förbipasserande. Nu måste hon flytta.
Under lång tid har grannarna störts av att kvinnan har skrikit fula ord och fört oväsen i sin bostad.

Under flera år har den 70-åriga kvinnan stört sina grannar. Oväsen från lägenheten har hörts under dygnets alla timmar. Hon har även skrikit fula ord åt förbipasserande. Främst är det personer med utländsk härkomst som har råkat illa ut.

Trots flera varningar och personliga möten med hyresvärden har störningarna inte upphört. När värden träffade kvinnan stod det klart att hon led av vanföreställningar och sjukvården kontaktades. Men inte heller sjukvårdens hjälpinsatser har fått stopp på oljuden från bostaden.

Läs ocksåHyresgäster i Helsingborg testar nytt sätt att sortera matavfall

Hyresvärden valde därför att säga upp kvinnans kontrakt. Eftersom hon inte flyttade frivilligt blev ärendet ett fall för hyresnämnden. Nu har även nämnden sagt sitt. 70-åringen måste flytta men eftersom hon har fått en plats på ett vårdboende får hon uppskov med flytten till slutet av februari.

Läs också Före detta kollegor vittnar mot avskedad Använde barnbarnen för att störa granne Paret delade på sig men det gör inte hyresskulden Hyresgäst sägs upp – hyr ut tre lägenheter till 20 gästarbetare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.