HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skrek fula ord – måste flytta

Nyheter En 70-årig kvinna i Helsingborg störde grannar och skrek fula ord åt förbipasserande. Nu måste hon flytta.
Under lång tid har grannarna störts av att kvinnan har skrikit fula ord och fört oväsen i sin bostad.

Under flera år har den 70-åriga kvinnan stört sina grannar. Oväsen från lägenheten har hörts under dygnets alla timmar. Hon har även skrikit fula ord åt förbipasserande. Främst är det personer med utländsk härkomst som har råkat illa ut.

Trots flera varningar och personliga möten med hyresvärden har störningarna inte upphört. När värden träffade kvinnan stod det klart att hon led av vanföreställningar och sjukvården kontaktades. Men inte heller sjukvårdens hjälpinsatser har fått stopp på oljuden från bostaden.

Läs ocksåFörlorar lägenhetskontrakt efter miljonskuld

Hyresvärden valde därför att säga upp kvinnans kontrakt. Eftersom hon inte flyttade frivilligt blev ärendet ett fall för hyresnämnden. Nu har även nämnden sagt sitt. 70-åringen måste flytta men eftersom hon har fått en plats på ett vårdboende får hon uppskov med flytten till slutet av februari.

Läs också Hon betalade tusen kronor mer än tidigare hyresgäst 2 000 lägenheter har fått trygghetscertifiering – men målet nås inte Kvinnlig mötesplats satsar vidare i Helsingborg Blivande ingenjör får nöja sig med tåget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.