HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skurupshems vd får gå efter kritik

Skurup Dålig kontroll, avsaknad av dokumentation och otillåtna direktupphandlingar. Förtroendet för Skurupshems vd Anders Nilsson är förbrukat. Nu får han lämna sin post.
Foto: Jan Pontho
Anders Nilsson lämnar posten som vd för Skurupshem.

Kritiken från revisorerna blev för mycket. Styrelsen har inte längre något förtroende för Anders Nilsson, som varit vd för Skurupshem i tio år. Han får sluta med omedelbar verkan. På Skurupshem sida står: ”Styrelsen har beslutat att det nu är dags för ett nytt ledarskap att ta vid och vi kommer att inleda en rekryteringsprocess.”

– Det har skett en uppgörelse. Styrelsen har beslutat att Anders Nilsson ska avsluta sin anställning. Anledningen är att vi inte har haft det största förtroende för honom den senaste tiden, säger Roland Hansson (S), ordförande för Skurupshem, till Skånskan.

Läs ocksåDe tröttnade på Skurupshems misskötsel

Det var en stickprovskontroll som bland annat visade att i tio fall av tolv kunde bolaget inte redovisa hur upphandlingar eller inköp annonserat eller konkurrensutsatts, som lagstiftningen kräver, skriver Skånskan. Dessutom saknades dokumentation som visade att styrelsen för Skurupshem hade fått någon återrapportering av genomförda projekt.

Tillförordnad vd är koncernchef Marcus Willman.

Annons

Utdrag ur revisionsrapporten från november 2016:
”Vår sammanfattande bedömning är att bolaget brister i styrning, kontroll och uppföljning vid anlitande av leverantörer. Efter genomförd stickprovskontroll bedömer vi att det finns brister i regelefterlevnad och ändamålsenlighet till kommunala riktlinjer. Vi har iakttagit betydande brister i form av otillåtna direktupphandlingar och oklarheter kring huruvida upphandlingar är konkurrensutsatta i enlighet med lagstiftningens krav. Med anledning av avsaknad av väsentlig dokumentation bedömer vi att bolaget måste stärka sin interna kontroll för att säkerställa efterlevnaden av lagstiftningens dokumentationskrav”

Läs ocksåFortsatt strid om kopparhalten i Skurupshems vatten

 

 

Annons

 

Läs ocksåHyresgäster utan el hela vintern – nu kan även vattnet stängas avHyreshus i Överum.
Läs också Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.