HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Slarvig hyresgäst får ny chans

Linköping Hyran betalades försent i ett och ett halvt år. Risken var stor att Linköpingsbon skulle vräkas. Men nu får han ändå bo kvar, visar ett beslut i hyresnämnden.

Betalar du hyran försent kan du på relativt kort tid riskera att bli vräkt från din lägenhet. Dröjer betalningen i mer än en vecka kan bostaden vara i fara. Samma sak gäller om du betalar försent vid minst åtta tillfällen.

Men ett fall i hyresnämnden visar att det ändå finns undantag. En man bosatt i Linköping betalade inte sin hyra i tid under 18 månader i följd. I ett fall dröjde det ända upp till 73 dagar innan hyran kom in. När hyresvärden ville säga upp mannen från lägenheten hamnade fallet hos hyresnämnden. Hyresgästen berättade då att han råkat ut för dödsfall och sjukdom i familjen och därför haft svårigheter att betala i tid.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Men i stället för vräkning har nu parterna kommit överens. Mannen får bo kvar förutsatt att han betalar i tid under en prövotid på ett år. Samtidigt ändras kontraktet så att det förlängs med en månad i taget och med en uppsägningstid på två veckor.

-Det är faktiskt inget unikt fall. Kan hyresgästen visa att det har skett en förändring, att problemet är borta, då är en del hyresvärdar faktiskt villiga att ge personen en ny chans, säger Erik Ferlin, hyresråd vid hyresnämnden i Linköping.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Kronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp" Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.