HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Solgårdens säsong – både upp och ner

Vänersborg Stort tryck på att få hyra stugor och rum. Men sämre uppslutning till de planerade aktiviteterna. Så summerar föreståndaren Siv Fransson säsongen för Hyresgästföreningens Solgården.

Höstmörket har sänkt sig över Vänern när gästerna anländer till Hyresgästföreningens koloni- och konferensanläggning Solgården. Bil efter bil med festklädda släktingar och vänner. Det är dags att fira vigseln mellan Marah Esmaeil och Majd Alsalha.

– Vi letade länge efter en lämplig och lagom stor lokal att hålla bröllopsfesten i. Men det var först när vi kom hit, till Solgården, som vi kände att vi hittat rätt. Det en fantastisk plats. Och så passar det oss väldigt bra att vi kunde servera egen mat. På många andra ställen ingick mat och dryck i bokningen, säger Marah.

Läs ocksåFullmatad säsong väntar på Solgården

Och de är inte ensamma. Sedan Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg i början av 2016 köpte Solgården har medlemmar bokat anläggninge för kalas, släktträffar och bröllop. Siv Fransson är anläggningens föreståndare.

Hur har säsongen, 2017, varit?

– Trycket på att få hyra stugor och rum har varit stort. Periodvis har varenda säng varit bokad. Mellan januari och mitten av september hade vi till exempel 223 uthyrda nätter av totalt 834 personer. Solgården ligger strax öster om Vänersborg.

Annons
Läs ocksåBopolitisk skola på Solgården

Målet med Solgården var att skapa en mötes- och rekreationsplats för medlemmarna. Har ni lyckats med det?

– Ja, Solgården har blivit en plats för konferenser, läger och utbildningar. Hittills i år har över 60 sådana aktiviteter genomförts. Både i Hyresgästföreningens och extern regi.

Hur har det gått med de planerade aktiviteterna?

Läs ocksåFå motioner när regionen höll årsmöte på Solgården

– Inte lika bra. Det som var mest välbesökt och lyckat var våra två allsångskvällar. De drog mycket folk. I övrigt har vi fått ställa in många aktiviteter på grund av för få anmälda.

Annons

Vad händer nu?

– Just nu renoverar vi övervåningen på det röda huset. Nästa sommar vill vi få hit fler barn. Genom samarbete med bostadsbolag och lokalföreningar vill vi erbjuda barn, som annars inte har så stor chans till sommarnöje, koloniverksamhet här på Solgården.

Läs också Handikappsängar från Solgården blir bistånd Agnetha Andersson ny regionordförande efter votering – "Tack för förtroendet"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.