Annons

Sölvesborgshem bygger nytt igen

Sölvesborg ​I området Hjortakroken växer 18 nya marklägenheter upp i höst. Inom kort gjuts grunden, och i vår flyttar de nya hyresgästerna in. Nybyggnationen är Sölvesborgshems första på 15 år.

​Rörläggarna Filip Granqvist och Martin Nilsson mäter noggrant när de monterar bottenavlopp i det som under hösten ska bli 18 marklägenheter på Harstigen i bostadsområdet Hjortakroken.

Annons
 
– Här ska toaletten sitta, och där ett handfat, visar Filip Granqvist.
 
Än så länge markeras de blivande husgrunden mest av ett jämnt lager sand och uppspända snören på vissa håll. Men de närmaste veckorna räknar Sölvesborgshem med att bottenplattorna ska gjutas. Sedan går det fort – själva husen är förtillverkade byggsatser i ett plan, och de första hyresgästerna väntas kunna flytta in någon gång i februari eller mars nästa år.
 
– Responsen har varit väldigt positiv, säger Sölvesborgshems vd Lars Björklund. Vi känner stor tillförsikt till att få det här uthyrt. Sölvesborgshem har inte byggt nytt på 15 år, så det känns bra.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar I Sölvesborg får fimpare premie Sölvesborgshem taggar lägenheter Medling på gång i Sölvesborg "Vi ska jobba på i samma goda anda" SD tar över – så påverkas hyrespolitiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.