Annons

Sopdumpning – då rev bolaget tre soprum

Nynäshamn Flera ton sopor som dumpades utanför grovsoprum och mängder av råttor. Nynäshamnsbostäder fick nog av problemen och rev soprummen. Nu får hyresgästerna slänga sina grovsopor i containrar.
Nynäshamnsbostäder har rivit flera grovsoprum på grund av mängder av råttor och att tonvis med sopor dumpades utanför.

Nynäshamnsbostäder har rivit tre grovsoprum på Backluravägen 27-35, Carl Bondes väg och Stora Vika i Sorunda. Skälet var att grovsoprummen var fulla av råttor, sopor på golvet och att det ställdes sopor utanför grovsoprummen.

– Vi hade väldiga problem med att folk som inte bodde i området åkte förbi och dumpade sina sopor, byggavfall och möbler, säger Annika Kurtsson, informationschef på bolaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon berättar att problemen med att sopor dumpades var störst utanför grovsoprummet på Backlura.
– Det var flera ton i veckan, vansinniga mängder, säger hon.

Annons

Bolaget testar sig fram för att ordna fram möjligheter att slänga grovsopor för hyresgästerna. Vid de återstående soprummen på Baackluravägen har de satt aptus-lås på de två soprum som är kvar så att inte obehöriga kan gå in.

På Carl Bondes Väg och i Stora Vika ska bolaget pröva att ha containrar i bostadsområdena varje kvartal under 2018.
– Vissa har varit nöjda med förändringarna, andra missnöjda. Men vi prövar oss fram för att hitta en lösning som fungerar, säger hon.

Annons
Läs ocksåHär gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor”Hyresgästen Walid Dib i Malmö som har problem med knarkare och råttor i sitt garage.
Läs också Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.