Annons

Spindelskrämmare sätter skräck i grannarna

Lund Spindelfobikerns dröm har blivit grannarnas mardröm i Lund. Två elektroniska "spindelskrämmare" avger ett pip som ska hålla fritt från spindlar i hyresradshuset. Men grannarna menar att de hör det högfrekventa ljudet och de har fått nog.
Foto: Pixabay

Sedan drygt två år tillbaka har hyresgästerna i ett radhus i Lund satt upp så kallade spindelskrämmare på både fram- och baksida av sitt hus. De elektroniska ”skrämmarna” sitter uppe under den varmare delen av året och avger ett pipande ljud som ska hålla ovälkomna spindlar borta. En bra lösning för spindelfobiker med andra ord, men grannarna uppskattar inte det högfrekventa ljudet, som de menar att de hör. Grannarna har påtalat att de störs men det har inte hjälpt. Inte heller hyresvärden menar att de kan göra något eftersom de inte kan förbjuda hyresgästerna att använda de elektroniska spindelskrämmarna. Nu har hyresgästerna vänt sig till miljöförvaltningen i Lund som de hoppas kan hjälpa till genom att göra bland annat en bullermätning.

– Det är klart att det kan bli jobbigt för personer som hör det här ljudet. Men man måste göra mätningar för att kunna avgöra om det rör sig om en störning i boendet eller ej, säger Caisa Andersson, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.