Annons

Stadsholmen får bidrag för upprustning

Stockholm Svenska bostäder och Stadsholmen har fattat ett beslut som innebär att Stadsholmen kan ta emot koncernbidrag av moderbolaget Svenska Bostäder för att genomföra extra underhållsinsatser. – Hur mycket det blir är inte klart men vi räknar med extra bidrag, säger Stadsholmens vd Sven Belfrage.
Sven Belfrage nämner det fastighetsbestånd som Stadsholmen har övertagit från Stockholms stad under 2004-2006 som en förklaring.
– Det är ett femtiotal lokalfastigheter som tidigare har förvaltats av fastighetskontoret som har ett väldigt stort behov av underhåll. Men vi får också möjlighet att höja ambitionsnivån när det gäller det övriga beståndet.
 
Det är reavinsterna från de försäljningar som både Stadsholmen och Svenska Bostäder genomför som gör det möjligt att utöka underhållet. I samband med att bostadsrättsföreningar velat förvärva fastigheter från Stadsholmen har det framkommit en del synpunkter på bolagets förvaltning. Frågan har ställts om Stadsholmen alla gånger är bäst lämpade att förvalta kulturhistoriska fastigheter.
 
– Mycket av det som kommit fram är saker som vi känner till, till exempel fastigheter som står inför betydande underhållsinsatser. I något fall kan underhållet ha skjutits på framtiden, när det har varit oklart om vi ska behålla fastigheten. Men vi tycker inte att vi har haft ett bristfälligt underhåll, vi är glada att kunna höja ambitionen, säger Sven Belfrage.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresvärden bygger padelbana – och vill samtidigt höja hyran Invigning av mötesplats i centrum startskott för satsning på Porsön Här slipper hyresgästerna höjd hyra vid renovering Chockhöjd hyra för flera tusen hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.